У Кропивницькому “БУР” оголосив конкурс ідей покращення міста

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із 7 по 21 травня у Кропивницький завітає проект “Будуємо Україну разом”. Кропивничан запрошують запропонувати свої ідеї для покращення міста. Найкращі з них будуть реалізовані під час таборівки “БУРу” у нашому місті.

Активісти проекту “Будуємо Україну разом” уже приїздили у Кропивницький у листопаді минулого року. Тоді представники Львівської освітньої фундації оглянули об’єкти та обрали 2 місця, які будуть відреставровані під час травневої таборівки.

“Будемо робити ремонти у будинках двох багатодітних сімей: в родині героя АТО та в сирітському будинку “Наш дім”. Ще два об’єкти буде обрано з ідей, які нам запропонують кропивничани”, – розповіла Першій електронній представник “БУРу” Віра Піонерська.

Містяни можуть запропонувати свої ідеї до 15 лютого (заявка). Активісти оберуть найкращі пропозиції за двома номінаціями: мурали/графіті (мотиваційні малюнки та вірші на стінах міста) та облаштування громадських просторів (детальніше тут).

“В обох категоріях буде обрано по одному проекту, які будуть реалізовані під час таборі. Протягом двох тижнів ми плануємо залучити 40 волонтерів з інших міст, а також активну місцеву молодь. Роботи на всіх об’єктах будуть йти паралельно”, – додала Віра Піонерська.

Читайте також: Як “БУР” руйнує стіни між людьми та знайомить американців із компотом

Скриншот 25.01.2017 100551.bmp

ІНФОРМАЦІЯ ПРО “БУР”

Хто ми такі?

Ми – Львівська освітня фундація. Наша діяльність спрямована на залучення молоді до реалізації соціальних проектів з метою поширення волонтерського руху в Україні.

Будуємо Україну разом (БУР) – наш проект,   всеукраїнський волонтерський  табір, який  має на меті допомогти українцям, що опинилися в скруті, шляхом ремонту їхніх помешкань , а також сприяти об’єднанню  місцевих громад, створити мережу активних  волонтерів, які у подальшому вже власними силами розбудовуватимуть Україну.

Ідея табору зародилася влітку 2014 року, коли команда БО «Львівська освітня фундація» побачила наслідки військових дій на Сході України і було очевидно, що людям буде важко впоратись зі своїми проблемами.  Тому ми згуртували молодь з усієї України, щоб допомогти. Впродовж двох місяців силами близько 80 волонтерів було відремонтовано 25 квартир. Така згуртованість місцевої молоді сприяла створенню двох молодіжних платформ на Сході – «Вільної Хати» у Краматорську та «Теплиці»  у Слов’янську

Вже у 2016 році ми видозмінили формат табору таким чином, що працювали впродовж літа в 11 містах по всій Україні та залучили близько 400. а відтак спільними зусиллями відремонтували 40 помешкань, сконструювали 12 громадських просторів та намалювали 14 промовистих графіті.
Цьогоріч ми плануємо стартувати табори вже у квітні 2017 року та перейти всеукраїнського масштабу: ми плануємо провести з квітня по жовтень 24 табори у 12 містах.

Як ми це реалізуємо?

Унікальність нашого табору в тому, що ми привозимо волонтерів з різних куточків України, які працюють спільно з місцевими добровольцями до обіду, а ввечері маємо спільну культурну програму, спрямовану на саморозвиток та . Наша робота ефективна, тому що:

  • ми зібрали команду молодих волонтерів, повних натхнення та ентузіазму;
  • у нас є два роки досвіду в такій діяльності;
  • ми залучаємо майстрів, які є чудовими фахівцями своєї справи;
  • ми справді любимо те, що ми робимо!

Що ми плануємо робити цього року?

1. Підготовка

Ще за декілька тижнів до кінця терміну зголошення, до участі в проекті зголосилося близько 50 активістів з різних міст. Тому перше за все, ми познайомимося з ними, і до деяких приїдемо в гості  з  метою визначення можливості подальшої співпраці.  Після цього обираємо 12 міст, в яких будуть проведені табори, формуємо команди на місцях та налагоджуємо контакти із представниками бізнесу та керівництвом міста .
Наші координатори будов оцінюють об’єкти та масштаби роботи, складають план та кошторис будівництва.
2. Табори

Під час табору волонтери, з допомогою досвідчених будівельників, ремонтують будівлі, згідно виявлених потреб. Ми працюємо у сімей героїв АТО, багатодітних сімей та сімей, де є діти з особливими потребами. Разом із цим ми облаштовуємо громадські простори – відпочинкові зони з лавками, парклетом, качелями тощо, а також малюємо мурали та графіті.

Окрім того для учасників табору, а також для населення міста (у разі виявлення бажання)  досвідчені громадські діячі проводитимуть тренінги, квести, майстер-класи та інші види діяльності, які розвивають особистість та додають практичних навичок.

По завершенню табору ми прагнемо досягти таких результатів:

  • задоволені сім’ї, з яким ми допомагали;
  • натхненні волонтери, готові подовжувати БУР у своїх містах;
  • згуртовані громади у містах, які готові діяти на благо свого міста. Будуємо стіни помешкань,  руйнуємо стіни між людьми!

__________________
З повагою, Олексій Сапига,
Координатор проекту Будуємо Україну Разом
+38 (066) 704 8 508, +38 (093) 299 8 300

sapiga.oleksiy@gmail.com

www.facebook.com/oleksiy.sapiga

Поширити:

Залишити коментар:

коментар