У Кропивницькому Міністр оборони України відзначив спецпризначенців нагородами, іменною зброєю та військовими званнями

Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак завітав сьогодні, 4 листопада, до Кропивницького, щоб відзначити військових легендарного 3-го окермого полку спецпризначення.

На плацу військової частини полку генерал Полторак вручив 16 державних нагород, 5 годинників, 3 грошові премії, а також присвоїв чергові військові звання 2 офіцерам полку і 2 офіцерам видав іменну зброю.

Зокрема, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня було відзначено одного офіцера полку, орден “За мужність” ІІІ ступеня теж отримав один офіцер-спецпризначенець. Відзнаку Міністерства оборони України нагрудний знак “За військову доблесть” з рук Міністра оборони отримали 4 бійця, відзнакою Міністерства оборони України нагрудним знаком “Знак пошани” було нагороджено теж 4 військових, а відзнакою Міністерства оборони України нагрудним знаком “За зразкову службу” – 6 спецпризначенців.

Також генерал Степан Полторак нагородив 5 військовиків наручними годинниками, 3 отримали грошові премії у розмірі 10 тис. грн, двоє старших лейтенантів 3-го полку отримали достроково військові звання капітанів, і ще двох офіцерів Міністр оборони нагородив відзнакою Міністерства оборони України вогнепальною зброєю 9-мм пістолетом Стєчкіна.

“Хотів би привітати військовослужбовців одного з наших найкращих полків спецпризначення. З першого дня агресії Російської Федерації проти України ви були на сході. З першого дня ви, ризикуючи своїм життям, робили все можливе, щоб зупинити агресора. Спецназ збройних сил відіграв головну роль у тому, щоб стримати ворога і мати можливість накопичити сили і засоби інших видів військ і дати відсіч ворогу. Я думаю, що Путін вже зрозумів, що йому немає чого робити в Україні. Завдяки вашій мужності і героїзму”, – відзначив Міністр оборони.

Після нагородження Степан Полторак зазначив, що йому хотілося б частіше приїжджати до 3-го полку, щоб дякувати військовим за службу.

“Дивлячись у ваші очі точно розумієш, що за нами перемога. Тому що тиснучи ваші руки, розумієш, що ви точно для себе вирішили, що ми ніколи не здамося. У мене сумнівів немає про те, що кропивницький полк спеціального призначення завжди виконає задачі по захисту мирного населення та територіальної цілісності України”, – наголосив Міністр оборони.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар