На Кіровоградщині затримали керівників податкової за вимагання хабара у розмірі 100 тис. грн

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу СБУ на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. грн викрито двох керівників одного із територіальних органів Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Начальник об’єднаної державної податкової інспекції та керівник одного із її відділів вимагали від суб’єкта підприємницької діяльності неправомірну вигоду за вирішення питання щодо нарахування меншої суми штрафних санкції за порушення, виявлені в ході проведення перевірки дотримання вимог податкового законодавства. Кошти передавалися «не з рук в руки», а через посередника в приміщенні однієї з торгівельних установ району.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
Наразі особи затримані в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрання запобіжних заходів.
Досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар