У Кропивницькому проходить таборівка пластунів “Легіон” пам’яті бійця 3-го полку спецпризначення Євгена Подолянчука

Цими днями у Кропивницькому, у рамках таборівки “Легіон” перебувають пластуни з різних куточків України. У нашому місті скаути проходять вишкіл під керівництвом спецпризначенців 3-го окремого полку спецпризначення.

Цього року табір “Легіон” проводиться вдев’ятнадцяте, і присвячений він пластуну, капітану 3-го окремого полку спецпризначення Євгену Подолянчуку, який загинув 2015 року захищаючи донецький аеропорт.

“Євгеній Подолянчук брав участь у десятому “Легіоні”, тому цього року ми присвятили табір його пам’яті, і вишкіл ми проводимо у 3 полку, де він служив”, – розповів заступник коменданта табору Богдан Демкович.

DSC_0078

Пластуни розповіли, що таборівка складається з трьох етапів. Перший проходив у Карпатах, на горі Маківка, і був присвячений УПА. Під час цього етапу пластуни проходили вишкіл на витривалість.

“Під час першого етапу ми влаштовуємо моральне і фізичне випробування, намагаємося відсіяти тих учасників, які далі не зможуть проходити вишкіл. Друга частина у Кропивницькому є більш навчальною, ми опановуємо військову тактику, проходимо стрільби”, – розповів Богдан.

Після першого етапу із 44 пластунів відсіялося 7 чоловік, і до Кропивницького прийхали 37 скаутів. У Кропивницькому, на полігоні 3-го окремого полку спецпризначення зі скаутами займаються військові інструктори. Під їх керівництвом пластуни опановують майстерність зі стрільб, тактичних дій на місцевості, вивчають тактичну медицину.

За підсумками змагань пластуни складають певний рейтинг, і пройшовши всю таборівку є шанс отримати погану відзнаку. За хороші ж показники під час вишколів, пластуни отримують футболки із зображенням хреста – символа табору. А от найкращі з пластунів стають володарями срібного та бронзового хреста.

Скаути розповіли, що їм дуже цікаво спілкуватися з бойовими офіцерами та інструкторами 3-го окремого полку спецпризначення.

“Дуже велика честь зустрітися з такими людьми. Розуміючи що вони пройшли, я радію від того, що вони передають ці свої знання нам”, – розповів пластун Руслан Грудлевський зі Львова.

Офіцер 3-го полку, координатор вишколу пластунів від військової частини впевнений, що подібні заняття з молоддю є надзвичайно важливими у наш час.

“Такі молоді хлопці – це наша заміна. Можливо, після цього вишколу, хлопці повернуться до нашого полку і вступлять на військову службу законтрактом, продовжать діло їх побратима Євгенія Подолянчука. Дуже важливо мати у підрозділі патріотичних свідомих бійців. Процент виконання бойових задач на порядок зростає, якщо боєць свідомо прийшов до армії, вибрав цю професію, – стверджує офіцер 3-го полку.

DSC_0166 DSC_0167

2 етап таборівки “Легіону” у Кропивницькому триватиме до 21 серпня, після чого пластуни вирушать на останній етап. Яким він буде – не знає ніхто зі скаутів, адже для ускладнення завдань їм ніхто не повідомляє задачі, які вони будуть виконувати під час таборівок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар