У Кіровоград з`їхались кращі моделювальники з усієї України

Сьогодні, 29 червня, у Кіровограді стартував відкритий чемпіонат України з судомодельного спорту у класі “NS”.

У всеукраїнських змаганнях учнівської молоді узяли участь команди з Одеської, Миколаївської, Дніпровської, Рівненської, Київської, Житомирської та Кіровоградської областей, а також міст Київ і Хмельницький.

“У цьому році Кіровограду випала честь приймати особливі змагання, адже наша станція юних техників – ровесниця незалежної України. Тут, на території Кіровоградської СЮТ, сьогодні зібрались найкращі моделювальники нашої держави”, – розповів Голова оргкомітету конкурсу та директор КЗ СЮТ Кіровоградської міської ради Сергій Чуприна.

Секретар міськради Сергій Бойко привітав гостей міста та відзначив їх самовідданість судномоделюванню, адже ці юні спортсмени не побоялись втілити в реальність мрії сотень і тисяч дівчаток та хлопчиків по усій країні, адже моделізм потребує великого терпіння та займає майже увесь вільний час.

“Я вдячна усім учасникам, які змогли приїхати незважаючи на складне матеріальне та суспільне становище нашої країни. Вони – наше майбутнє. Історія модельного спорту України має глибоке коріння. Зокрема, на території Кіровоградської області моделізм розвивається вже понад 50 років. Усі кораблі, які братимуть участь у змаганнях – це плід розуму, рук і серця цих дітей. Технічна творчість – одна з найвищих творчостей і саме за нею майбутнє нашої держави”, – зазначила головний спеціаліст відділу юридичного та фінансового забезпечення управління освіти Кіровоградської області Ольга Журавльова.

Олександр Крючков, Чемпіон СРСР з судномоделювання і головний суддя цьогорічних змагань, представив учасникам судейську колегію і побажав присутнім найвищих перемог і звершень. Право підняти прапор України отримала  команда-переможниця минулорічних змагань з Одеської області.

14-річний учасник з Хмельницького Владислав Подоля займається судномоделюванням вже 4 роки. Цьогорічні змагання є першим виступом хлопця на всеукраїнському рівні: на чемпіонаті Владислав представляє рибацьке судно категорії F4-BC, на збір якого витратив 1,5 роки.

Чемпіонат буде проходити з 29 червня по 3 липня.

Урочисте нагородження переможців відбудеться у неділю, 3 липня, о 16.00 біля супермаркету “Сільпо”.

Більше фото тут.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар