Україна, Молдова, Білорусь – у Кіровограді показали “Моду без кордонів 2016” (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Колекція авторських корон, люди-птахи та гості з-за кордону – днями до Кіровограда приїхали дизайнери з усієї країни, а також Молдови, Білорусі, щоб поборотися за звання кращого дизайнера.

Організатор, директор школи моделей “MIX models” Олена Рудковська розповіла, що цього року “Мода без кордонів” розширила свій діапазон – участь у конкурсі взяли дизайнери з Молдови та Білорусі.

“Це дуже красиві, креативні колекції. Одна із дизайнерок, наприклад, презентує колекцію одягу, на яку нанесено картини її батька – відомого у Молдові художника. Також новизною є колекція авторських прикрас – такого у нас раніше не було”, – розповіла Олена Рудковська.

Авторські прикраси – це колекція корон “Розкішне Сяйво” криворізької дизайнерки Тетяни Бусіної. Багатий блиск великих яскравих каменів з сяючими гранями кришталю. “Розкішне Сяйво” переносить в епоху помпезності і епатажу, дає відчути себе справжньою королевою.

У фіналі визначились переможці у наступних номінаціях: Folk, Art, Pret-a-Porte De Lux, Pret-a-Porte Дитяча мода, Краща промислова колекція, Краща модель, Кращий образ у проекті “Люди як птахи”, Відкриття року. І головний приз – Гран-прі Всеукраїнського конкурсу дизайнерів “Мода без кордонів”.

Pret-a-Porte дитяча мода – Тетяна Завера “Прогулянки по Лондону”

Рейтинг номінації Pret-a-Porte очолила перша колекція бренду ZaVera, яка була створена у 2015 році і називається “Прогулянки по Лондону”.

“Колекція відрізняється універсальністю і практичністю. Це повсякденний одяг, який підкреслює індивідуальність кожної дитини. Бренд ZaVera – це не просто одяг, а перш за все створення образу дитини”, – розповідає Тетяна Завера.

Pret-a-Porte De Lux – Анна Жабняк “Тонка Грань”

“Ми хочемо внести свою частку індивідуальності кожного створюваного нами образу. У колекції простежується тонка грань: вишуканість, елегантність і в той же час неприборкана норовливість. Кольорава гамма включає у себе соковиті, сміливі кольори. При цьому вона повністю гармонічна, з легкими і ніжними тонами. Палітра фарб природи і нескінченна загадка кожної жінки надихнули мене на створення колекції “Тонка Грань”, – каже Анна Жабняк.

Folk – кіровоградське ательє “Стиль-Т”

Колекцію жіночих суконь від ательє “Стиль-Т” носить назву “Весна іде, красу несе”. Авторами колекції є Марія Боцман та Тетяна Лугинець. Колекція виготовлена з натурального льону,  оздоблена вишивкою та доповнена декоративними елементами ручної роботи, які в’язані гачком.

Колекція не тільки красива, а й практична. Усі сукні поєднуються між собою і в той час показують індивідуальність кожної леді. Окрім основної нагороди, колекція від ательє “Стиль-Т” отримала відзнаку Першої електронної. Тож невдовзі історія цієї колекції та її авторів буде на сторінках Першої електронної.

 “Люди як птахи” – Ірина Лісова “Розбите кохання”

Зачіска, макіяж і сукня виконані одним майстром. Сукня – зв’язана гачком. Ірина Лісова представила історію   “Розбитого кохання”.

“Закохуючись, люди відчувають найяскравіші емоції, весь світ бачать у світлих фарбах, і знаходяться в постійному стані польоту. Але часто, в надії на щасливе життя з коханою людиною, заковують себе в золоту клітку. Тоді все тьмяніє, з’являється відчуття безвиході і розбитих надій, відчуття скутості тенетами. Крила ламаються”, – розповіла дизайнер.

Відкриття року – Ательє “ЛюВі” з колекцією “Миттєвості життя”

Колекція виходить за звичні рамки, адже охоплює не одну вікову категорію. Проте одяг має наскрізну кольорову гаму: синій та червоний.

“Основна ідея колекції – передати чарівність і шарм жінок у будь-якому віці: від милої дівчинки до зрілої екстравагантної жінки. Адже кожна мить життя, розкриває нас, немов розгортається бутон троянди: пелюстка за пелюсткою відкривається вишуканість, витонченість, жіночність, чуттєвість”, – розповідає про свою колекцію Людмила Мартинова.

Арт – Сергій Мерещук “Відбитки минулого – докази справжнього” (Молдова)

Колекція складається з чоловічого та жіночого одягу, виконаних в стилі sport, casual.

“Основним моїм завданням було створити сучасний стиль одягу, на якому зображені відбитки минулого. Тому для більш повної реалізації ідеї, я звернувся до концептуальної моди. Це дало можливість висловити свою творчу ідею, не беручи до уваги утилітарний аспект. Хотілося пограти формою, фактурами і пластикою тканини. Натхненням при створенні моєї колекції стала стара фотографія. Кожна стара світлина розповідає цілу історію життя, до якого я завжди мав величезний інтерес. У рамках модельного ряду форма залишається практично незмінною: використовували округлі м’які форми, прямий силует, в яких лише модифікуються деталі декору. Важливою складовою моєї колекції, її акцентом, є власноруч розроблені принти”, – розповідає Сергій Мерещук.

Pret-a-porte – Ксенія Хмельова “Ейфорія”,  Найкраща промислова колекція – швейне підприємство “Мрія Є”.

Гран-прі – головний приз конкурсу “Мода без кордонів отримала” Ольга Туркіна за колекцію “Відголоски епох”. Саме про цю колекцію говорила Олена Рудковська, яка ще до конкурсу захоплювалась творчістю дизайнера з Молдови.

“На створення нової колекції мене надихнули роботи мого батька Олега Туркіна. За основу була взята серія його картин “Капелюхи”, які уособлюють різні епохи – Стародавній Рим, Османія, Готика і Бароко, Індія. Для цієї колекції друкувалася спеціальна тканина, створена мною. На тканині зображені картини і їх фрагменти, – розповідає Ольга Туркіна, – Ідея перенести картини мого батька, художника Олега Туркіна, на сукні прийшла несподівано. Я зробила ескізи суконь, і подумала, що в намальованих на них арках чудово б виглядали фрагменти картин. Окрім того, вони надзвичайно красиві і відомі всьому світу. Це була раптова думка, але вилилася вона в цілу колекцію. Кольорова палітра картин підказувала колорит колекції. Починаючи колекцію, ідеї приходили у процесі виконання. Робота над однією сукнею підказувала ідею для наступної”.

Колекція складається з сімнадцяти одиниць, сукні мають як облягаючий силует, так і більш вільний, підкреслюють фігуру дівчини, надають елегантність і жіночність.

Як у Кіровограді визначали кращих із кращих бачила Перша електронна

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар