У Кіровограді відкрили хоспіс та дитяче інфекційне відділення (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 12 березня, у Кіровограді, на базі КЗ «Центральна міська лікарня», що на фортечних валах, відкрили паліативне відділення та дитяче інфекційне відділення.

На ремонт і реконструкцію приміщень, купівлю необхідного обладнання витратили понад 3 мільйони гривень. Реалізація проекту майбутнього хоспісу розпочалася два роки тому з виділення коштів міською владою. А в серпні 2015 року вже розпочалися ремонтно-будівельні роботи. Також до проекту долучилися волонтери та меценати.

Урочисте перерізання стрічки проводили перші особи міста та області – міський голова Андрій Райкович, голова ОДА Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та народний депутат Костянтин Яриніч.

«Процес децентралізації, який триває в нашій країні, зосереджує основні фінансові потужності на місцях – в селах, селищах, містах, відкриваючи перед місцевою владою нові можливості. Я сподіваюсь, що приклад обласного центру буде підхвачений іншими містами нашої області, і там будуть відкриті подібні паліативні відділення», – висловив сподівання Сергій Кузьменко.

Відділення паліативної допомоги є місцем для перебування невиліковно хворих людей, для полегшення їх емоційних та фізичних страждань.  Стаціонарне відділення має 15 ліжкомісць для невиліковно хворих. Хоспіс реконструйовано відповідно до сучасних медичних стандартів, з кімнатами для медичного персоналу, волонтерів та родичів.

Дитяче інфекційне відділення Центральної міської лікарні працює у Кіровограді вже понад 30 років, тому потребувало серйозної реконструкції.

Після проведення відповідних ремонтних робіт, на першому поверсі відділення розміщено 9 боксованих палат з автономною системою вентиляції та окремим виходом на вулицю.

Дитячі палати прикрашено різнобарвними кольоровими малюнками. Їх намалювали викладачі та учні дитячої художньої школи ім. Осьмьоркіна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар