Кіровоградські активісти вимагали справедливості під стінами колишнього МРЕО (ФОТО)

Сьогодні, 12 березня, кіровоградські активісти принесли під стіни колишнього МРЕО (з листопада минулого року його «переформатували» у Регіональний сервісний центр МВС у Кіровоградській області) документ, у якому міститься інформація про реєстрацію автомобіля з «перебитими» заводськими номерами мотору. Активісти вбачають у реєстрації даного транспорту корупційне правопорушення.

«Наша людина в органах внутрішніх справ передала нам документ, у якому зазначається, що 12 січня поточного року машина марки «Рено» з перевареним кузовом поставлена на облік. Люди, які ставлять машини на облік, повинні чітко спочатку переконатися, що машина ця із заводським номером. Відповідно, якщо навіть візуально видно, що заводський номер машини змінений, стає зрозуміло, що вона поставлена на облік за гроші. Ніхто за руки, звісно, тих корупціонерів не спіймав, але ми хочемо, щоб дану машину перевірили по всім параметрам: чому «перебитий» заводський номер, чи не крадена вона, хто поставив її на облік», – говорить один із активістів Ігор Ковтуненко .

До активістів вийшов нещодавно назначений в.о. директора центру Володимир Виноградов, який пообіцяв розібратися з даним питанням. Адже, незважаючи на те, що МРЕО реформували у Регіональний сервісний центр МВС, їхня установа і досі займається реєстрацією транспортних засобів, і перевірка автомобіля лежить у сфері їхньої компетенції.

«Ми займемося перевірокою даного транспортного засобу, хто його і як реєстрував», – відповів активістам Виноградов.

Активісти у свою чергу вирішили не покладатися лише на реформоване МРЕО, а пообіцяли написати заяву у прокуратуру в лист у МВС України, щоб контролювати процес перевірки транспортного засобу.

Крім цього, активістів також турбувало питання, чому переатестація працівників колишнього МРЕО проходить за зачиненими дверима. Як відповіла прес-секретар Регіонального сервісного центру МВС Наталія Садовиченко, конкурс у нову структуру проходив відкрито і про нього повідомлялося у ЗМІ. Правда, виявилося, що не надто великому колу громадськості це повідомлялося. А контролювали процес – невідомі кіровоградцям активісти.

«Відповідно до наказу було створено конкурсну комісію і проведено конкурс на відповідні посади, де брали участь представники кіровоградської обласної  української профспілки автомобільного транспорту, кіровоградської обласної організації працівників права та кіровоградської обласної організації національного форуму профспілки України. Оголошення про це було розміщено в газеті «Україна-центр». Конкурс було проведено відповідно до чинного законодавства. На основі цього конкурсу було заміщено 3 вакантні посади. Конкурс на заміщення інших посад буде проведено найближчим часом»,  – повідомила Наталія Садовиченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар