У Кіровограді хочуть автоматизувати перевезення GPS-навігацією та картками для пільговиків (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 29 січня, в приміщенні Кіровоградської міської ради відбулася нарада представників транспортних підприємств міста, депутатів місцевих рад та представників управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міськради із заступником міського голови Олександром Мосіним.

У робочому режимі було обговорено низку важливих питань у сфері пасажироперевезення. Зокрема, транспортники Кіровограда підняли таке, стабільно актуальне питання, як перевезення пільговиків. За словами представників транспортних підприємств міста, більшість пенсіонерів зловживають своїм правом на безкоштовний проїзд.

«Зранку, наприклад, на 111-му маршруті, з 25-ти чоловік, які зайшли у салон, сплачують за проїзд 7-8. Решта – пільговики. І так щодня», – обурювався гендиректор КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.» Олександр Завітневич.

За його словами, перевезення такої кількості пільговиків є нерентабельним, і залишає два шляхи виходу – або відмовляти пільговикам, або припиняти перевезення. У заступника міського голови Олександра Мосіна, в свою чергу, були претензії і до перевізників. Стосувались вони порушення графіку перевезень пасажирів. Як він повідомив, до міськради постійно скаржаться кіровоградці. Всі нарікають на графік руху, особливо у вечірній час, а також на недостатню кількість машин на маршрутах.

Олександр Мосін запропонував перевізникам, задля ефективного контролю, запровадити систему GPS-навігації на маршрутах. За його словами, вона б дозволила відслідковувати дотримання своїх обов’язків перевізниками щодо графіку руху та кількості машин на маршрутах. Також, заступник міського голови висловив думку, що для пільговиків міста потрібно запровадити спеціальну картку, яка б мала певний ліміт безкоштовних поїздок, на які має право її власник.

«У питанні пільгових перевезень ми маємо вийти на лінію співпраці. Можливо потрібно розробити систему GPS-навігації. Щоб відбувалася фіксація кількості машин на маршруті та інтервалу руху транспортних засобів. Тоді б ви могли вмотивовано та аргументовано розраховувати на відшкодування за пільгові перевезення пасажирів», – звернувся до перевізників Олександр Мосін.

Крім того, як запевнив в.о. начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міськради Олександр Вергун, існують спеціалні прилади GPS-трекери, які крім контролю за рухом автомобіля, здатні приймати подібні пільгові картки.

Ціна 2,5 тис. грн. за такий прилад викликала ряд обурень серед перевізників, що свідчить про несприйняття подібних нововведень з їх сторони. Проте, Олександр Мосін запевнив, що якщо правильно підійти до цього питання, витрати на нове обладнання виправдають себе.

Учасники наради домовились, що найближчими тижнями проведуть широку нараду з цих питань, і прийдуть до єдиного вірного рішення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар