За незаконне будівництво заправки на Балашівці відповідає Київ?

Вчора, 1 листопада, «Правий сектор» разом з жителями Балашівки розтрощили паркан навколо незаконного будівництва заправки на території місцевого парку. Сьогодні, 2 листопада, перед початком позачергової сесії Кіровоградської міськради (яка так і не почалася) перед депкорпусом виступив представник інтересів жителів Балашівки. Геннадій Орєшков звернувся до в.о. міського голови Івана Марковського з проханням вплинути на депутатів, прокуратуру та міліцію, щоб ті зупинили незаконне будівництво заправки на території балашівського парку.

«Вчорашня ситуація на Балашівці – показова. Люди мотивували свій вчинок тим, що територіальна громада має право висловити свою думку щодо забудови цієї території. Крім того є рішення виконавчого комітету Кіровоградської міськради, яке забороняє будівництво на цій території, – коментує ситуацію Геннадій Орєшков. – Однак ділянки продовжують активно забудовувати. Крім того, забудовники спиляли ряд дерев. Там росло близько 20, з яких залишилося всього 5-7. Жителі Балашівки звертаються до міської ради з проханням вирішити питання щодо незаконного будівництва на їхньому мікрорайоні».

Іван Марковський пояснив, що, на жаль, міська рада поки  не може вплинути на ситуацію з незаконним будівництвом запраки на Балашівці. Адже дозвіл на будівництво видавав Київ.

«Ми не виділяли землю під заправку. Тому тут не можна звинуватити депутатів – це перше. Земля виділялася зовсім під інший об’єкти –  друге. Третє – ми зробили все, що могли. Я особисто від імені депутатів міської ради 3 рази був на Балашівці, коли збиралися люди проти будівництва заправки. І ми категорично проти будівництва. Що можна зробити? Ми відізвали наші умови і обмеження на будівництво. Але дозвіл на будівництво видавав Київ. Ми направили у Київ наш лист, який я підписав, щоб вони відізвали свій дозвіл на будівництво цього об’єкту. Виїжджали наші у Київ. Завтра я буду у Києві, постараюся побувати в центральному офісі, але інших дій депутати міської ради вчинити не можуть», – пояснив Іван Іванович.

Фото “Гречка”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар