У День коду в Кропивницькому школярам виготовляли тризуби на 3D-принтері

Сьогодні, 12 жовтня, в обласній бібліотеці для юнацтва у рамках акції День коду, присвяченій програмуванню, для школярів показали принцип роботи 3D-принтера, який виготовили в Центральноукраїнському національному технічному університеті.

Про це повідомляє Перша електронна.

Цього дня на 3D-принтері, який розробили викладачі та студенти ЦНТУ, виготовляли тризуби. Процедура займала близько 20 хвилин. За словами представників університету, для друку лише потрібно мати необхідне програмне забезпечення. А виготовляти можна як стандартні деталі, завантажені з Інтернету, так і власні ідеї 3D-моделей.

Акція проводиться в рамках ініціативи Meet and Code, яка впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP.

Нагадаємо, школа програмування Ш++ у рамках Європейського тижня коду проводитиме заняття для школярів різного віку. З 16 по 21 жовтня всі, хто бажає познайомитись з програмуванням, зможуть пройти заняття, які проводитимуть практикуючі програмісти. Тут будуть і основи кодингу, і створення сайтів, і мови програмування. А під час знайомства з “Linux Hacking” учасники тренінгу будуть з’ясовувати, чи можна жити без Windows.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар