Art-дегустація у Кропивницькому: теплі ковдри, авторський чай та книги за “спасибі”

Теплі ковдри та гарячий чай, вірші місцевих поетів, авторська музика та кавер-пісні, трейлери новинок українського кіно, а також книжковий рух – обирай книгу і плати за неї стільки, скільки не шкода – все це та багато чого іншого в рамках Art-дегустації “скуштували” минулого жовтневого вечора у Кропивницькому. 

На університетській площі ЦДПУ ім. В. Винниченка відбувся вечір поезії, музики та кіно. Захід проходив у рамках тижневого фестивалю Feel Fest-2017 і став його мистецьким завершенням. Того дня площею сновигали школярі, студенти, викладачі, випускники, танцюристи та музиканти міста.

На початку заходу гостям запропонували поласувати різними смаколиками та познайомили з новим книжкових рухом Book Take&Sale. У рамках цієї акції кожен міг взяти необмежену кількість книг та листівок і покласти у скриньку суму, яку не шкода за них віддати. Цю ідею із захватом підхопили присутні і вже в середині вечора всі книжки “розлетілися” до своїх нових власників.

Поетичний блок Art-дегустації представили місцеві письменники, які продекламували власні вірші. Серед них були колишні студенти педуніверситету та поети Василь Левицький, Надія Гармазій, Кирило Поліщук, Олена Горобець та інші. Кожен із них зачитав вірші про місто та студентські роки, адже захід мав на меті показати інший бік навчання в університеті.

Продовжив ліричну атмосферу місцевий гурт Feel-IN. Вони познайомили аудиторію з власними піснями та виконали декілька каверів. Найромантичніші пари вечора повільно танцювали під їхню музику. Аби не змерзнути під час дегустації віршів та пісень, організатори влаштували танцювальний майстер-клас.

Завершальним акордом Art-дегустації став показ трейлерів новинок українського кіно. Також вже у сутінках усі учасники заспівали пісню “Сядеш у поїзд”. Окрім насиченої програми заходу, гості мали можливість неформально поспілкуватися між собою, сфотографуватися на фоні імпровізованої “сушки” ліхтарів і листівок та поласувати авторським чаєм із солодощами.

Летиція Курята для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар