Загинув, рятуючи побратима: у Кропивницькому встановили меморіальну дошку на честь Федора Романова

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Сьогодні, 6 серпня, у Кропивницькому встановили меморіальну дошку на честь старшого солдата ЗСУ Федора Романова, який загинув під час обстрілу поблизу Іловайська, коли повернувся рятувати 18-річного побратима.

Про це інформує кореспондент Першої електронної.
 
Право відкрити дошку надали вдові військового Наталі. Біля будинку, де жив герой, зібралися небайдужі містяни, керівництво міста та медики-колеги, адже чоловік працював на станції швидкої допомоги.
“Обов’язок громади пам’ятати людей, які віддають своє життя заради миру і спокою держави. Вулиця, на якій встановлена дошка, також  носить назву на честь мужнього воїна. Таким чином ми маємо зробити так, аби пам’ять про полеглого жила якомога довше”, – зазначив секретар міської ради Андрій Табалов.
Довідка:
 
Федір Анатолійович Романов закінчив 24-ту кропивницьку ЗОШ, ПТУ № 2, працював слюсарем, пройшов строкову службу в лавах ЗСУ проягом 2002—2004 років. Випускник 2010-го року Кіровоградського медичного коледжу ім. Мухіна. До служби в складі ЗС України проживав у місті Кропивницький та працював на станції швидкої медичної допомоги.
 
Мобілізований у квітні 2014-го, фельдшер госпітального відділення медичної роти 93-ї бригади. 19 серпня 10 медбратів 93-ї роти вирушили під Іловайськ.
 
Загинув внаслідок обстрілу українських військ поблизу Іловайська під час виходу з оточення на дорозі біля села Новокатеринівка. Степан Усс та Федір Романов при черговому вибуху стрільня не побігли до укриття, а в напрямі пораненого 18-літнього вояка. Біля них вибухнув снаряд. Степана сильно пошматувало, Федір постраждав менше, тому до останнього тягнув на собі побратима. Коли їх оточили росіяни, Федір підірвав гранату.
 
2 вересня 2014-го тіло Федора разом з тілами 87 інших загиблих у Іловайському котлі привезено до запорізького моргу. Упізнаний бойовими товаришами та родичами.
 
Похований на Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кропивницькому.
Володимир Дедей, Перша електронна газета
Поширити:

Залишити коментар:

коментар