Традиційна “Хода у вишиванках” відбулася у Кропивницькому

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України у Кропивницькому традиційно відбулася Хода у вишиванках. Цього року патріотичний захід відбувся у Кропивницькому вже увосьме.

Близько півтисячі кропивничан стартували від пам’ятника Янголу-охоронцю. Прямуючи вулицею Великою Перспективною люди скандували “Слава Україні! – Героям Слава!”, “Кропивницький!”, “Наша земля – наші герої!”, “Одна єдина соборна Україна!” та інші патріотичні гасла. Також учасники заходу декілька разів вигукували лозунги у підтримку української армії, зокрема – воїнів, які віддали свої життя за Україну, і які нині боронять нас від російської агресії.

Серед учасників ходи були як дорослі, так і малеча, дехто прийшов цілими сім’ями. Більшість учасників заходу були одягнені у вишиті сорочки, а дівчата – у плаття та сукні.

Вишиванкова хода тривала від Янгола-охоронця до площі Героїв Майдану. Там на учасників заходу чекав концерт гурту “Чумацький шлях”.

Нагадаємо, святкування Дня Незалежності у Кропивницькому розпочалося з Театральної площі. Пізніше містяни продовжили святкувати на площі перед міською радою, де відбулася презентація вишиваної карти України з орнаментами усіх областей нашої держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар