Юні випускники кропивницької літньої школи програмування презентували свої стартапи

Днями під час закриття літнього табору для юних програмістів, учасники презентували два стартапи, над якими працювали впродовж всього табору. Учасники створили додаток для смартфону, який допомагатиме контролювати фінансові справи його власника. Другий проект – це веб-сайт, на якому люди зможуть виставляти заявки на виконання роботи, а сайт шукатиме виконавця.

Про це повідомляє Перша електронна.

Два тижні школа Ш++ вчила 12 підлітків майстерності програмування. Програмісти Кропивницького розповідали про основи програмування. Аби закріпити отриману інформацію, учасники подивилися на роботу найбільших ІТ-компанії міста. Учасники поділилися на дві команди: веб- та андроїд-розробників. Саме одна група розробила веб-сайт, а інша – додаток для смартфонів.

Перша команда презентувала додаток для підрахунку фінансів. Із його допомогою можна планувати бюджет, контролювати витрати, відкладати кошти та будувати графіки економії коштів. Основна аудиторія – школярі, студенти, які ще не навчилися розпоряджатися власними коштами.

Друга команда презентувала веб-сайт – платформа для пошуку роботи студентам, школярам:

“Уявимо ситуацію: ви гуляєте на пляжі і бачите там бруд, сміття. Самостійно ви не хочете цим займатися, тому що лінь і багато інших причин. А тепер уявімо, що існує ресурс, де ви описуєте цю проблему. Люди дають для виконання цієї роботи, наприклад, по 20 гривень. А сайт шукає людину, яка, умовно кажучи, збере сміття і отримає за це гроші. Виглядає дещо нереально, але це і є наш стартап”, – розповідає творець проекту Дмитро.

Ідея полягає в тому, що на сайті є люди, які виставляють замовлення на роботу, на яке люди збирають кошти, а працівники сайту шукають виконавця, якому потім йдуть зачислені кошти. Для  цього на сайті люди реєструються як замовники та виконавці.

На презентації проектів програмісти та лектори літнього табору коригували учасників та давали поради, як розвинути їхні проекти.

На завершення учасники поділилися своїми враженнями:

“Два тижні тому ми прийшли в цей табір і не зовсім розуміли, що нас тут очікує. 6 підлітків, які не знали один одного  об’єдналися в команду і мали зробити проект, які самі захочуть. Деякі з нас вперше зіштовхнулися з завданням, яке нам потрібно було зробити. Але, завдяки допомозі організаторів, у нас все вийшло”,- розповів Дмитро Полонський.

Кожен із учасників отримав сертифікат про участь у таборі для програмістів.

  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар