У Кропивницькому незаконним торгівельним кіоском перегородили тротуар на Дворцовій

незаконний кіоск морозива на тротуарі історичної вулиці Дворцової

У Кропивницькому незаконні торгівельні споруди дісталися вже і до тротуарів історичної вулиці – Дворцової. Учора, 28 березня, на хіднику біля кафе “Лайм” встановили конструкцію торгівельної точки з продажу м’якого морозива “Vanilino”.

Про це Першій електронній повідомили читачі нашого сайту.

Дерев’яну конструкцію кіоску встановили, оздобили брендовими банерами, зачинили і залишили на тротуарі.

Аби дізнатися про законність встановлення цієї конструкції Перша електронна звернулася до начальника управління архітектури міської ради Вадима Мездріна.

“У нас немає жодних дозвільних документів на цей об’єкт”, – відповів головний архітектор міста і порадив звернутися за інформацією до управління торгівлі.

Начальник управління торгівлі Сергій Горбовський повідомив, що жоден об’єкт торгівлі за вказаним місцем розміщення не отримував картку обліку. Проте подібна точка продажу м’якого морозива “Vanilino” має картку обліку об’єкту торгівлі на площі Богдана Хмельницького. Видана вона була 5 травня 2016 року тодішньою керівницею управління торгівлі Наталією Бабенко. У картці обліку об’єкту торгівлі вказано, що власником кіосків м’якого морозива “Vanilino” є кропивницька ФОП Карпова Ю. В.

“Якщо ця частина тротуару знаходиться у комунальній власності і немає ніяких дозвільних документів, тоді наші співробітники зафіксують це порушення і подадуть інформацію на комісію по демонтажу тимчасових архітектурних форм. Власника буде офіційно попереджено про рішення, і він має сам прибрати цей об’єкт. У протилежному випадку комунальники демонтують кіоск примусово”, – запевнив Сергій Горбовський.

Сергій Горбовський запевнив, що тротуарну частину історичної вулиці не могли нікому віддати в оренду, тому ця констуркція стоїть без жодних погоджень і дозволів.

Крім того, згідно з рішенням міської ради № 290 від 17.04.2012., у Кропивницкому визначено перелік місць дислокації об’єктів торгівлі морозивом, і вказана ділянка на тротуарі по вул. Дворцовій там не вказана. На історичній вулиці встановлювати обладнання і торгувати морозивом дозволено лише біля кафе “Таксі”.

Щоб почути думку підприємиці, яка незаконно встановила кіоск по вул. Дворцовій, Перша електронна зв’язалася з нею за вказаним у картці обліку номером телефону.

“Ви знаєте, у мене з документами все добре. На жаль, із журналістами я не співпрацюю, і прошу мене не турбувати. До побачення”, – відповів жіночий голос.

Сьогодні, 29 березня, читачі нашого сайту, які повідомили про факт встановлення цієї точки продажу, викликали на місце її розташування наряд поліції і зареєстрували відповідну заяву. Поліцейські, які прибули за викликом, спробували зв’язатися з підприємицею, але вона відповідала, що дуже заклопотана і переадресувала правоохоронців до свого юриста.

“Як мені повідомив у розмові юрист, це не МАФ, а рекламно-торгова конструкція. Вони заключили договір з ПП “Цитрус Лайм” і отримали дозвіл на встановлення у приміщенні кафе цієї конструкції. Я йому пояснила, що у приміщенні, це не на тротуарній частині. На що юрист відповів, щоб ми зверталися до управління торгівлі для вирішення цього питання”, – розповіла лейтенант поліції Юлія Гарькава.

Поліціянти запевнили, що заява буде передана у міськвідділок поліції, а далі дільничний або слідчі будуть займатися цією справою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар