Ветерани МВС “погрожують” встановити намети на площі Героїв Майдану

Сьогодні, 24 березня, на центральній площі Кропивницького на мітинг вчергове зібралися декілька сотень пенсіонерів МВС. Колишні міліціонери вимагають прирівняти їхні пенсії, оклади та посади до нинішніх поліцейських. У випадку незадоволення їхніх вимог обіцяють влаштувати масові акції непокори.

Перед учасниками мітингу виступив його організатор полковник міліції у відставці, координатор всеукраїнської акції протесту в області Микола Швець та пенсіонер МВС полковник у відставці Олександр Путря.

Вони довели до присутніх останню інформацію щодо переговорів у міністерстві внутрішніх справ. Микола Швець повідомив, що 21 березня у Києві також відбувся мітинг пенсіонерів МВС і за попередньою інформацією протестуючі знайшли спільну мову з тимчасовим в.о. Міністра внутрішніх справ генерал-полковником Яровим. Було створено робочу групу, яка має допрацювати усі необхідні документи, які для перерахунку пенсій вимагає пенсійний фонд, а генерал Яровий пообіцяв їх невідкладно підписати.

Кропивницькі пенсіонери вирішили у разі невиконання обіцянок встановити намети на площі Героїв Майдану та перекривати дороги.

“Згідно з усіма рішеннями Верховної Ради України, ми прирівняні до поліцейських. Тому ми маємо сьогодні отримувати пенсії поліцейських, оклади поліцейських та звання поліцейських. Коли запрацює цей механізм, у нас ніяких претензій не буде. Поки на сьогодні ми залишились на рівні жебраків. У більшості пенсіонерів, які сьогодні прийшли на мітинг пенсія складає 1800-1900 грн. Люди пропрацювали по 25 років, розкривали сотні злочинів, а сьогодні вимушені просити милостиню”, – розповів Першій електронній організатор мітингу Микола Швець.

За його словами, до сьогодні, 24 березня, має бути прийняте якесь рішення на рівні МВС. Якщо питання знову буде затягуватись – обіцяють акції непокори.

“Якщо рішення буде не в нашу сторону, ми з понеділка облаштуємо тут намети і будемо знаходитися тут доки не досягнемо вирішення проблеми. Якщо треба буде, ми перекриватимемо дороги і будемо пікетувати органи влади”, – стверджує ветеран МВС.

Особисто Микола Швець має пенсію у розмірі 4 тис. грн. За його словами, це мізерна виплата для полковника міліції, адже капітан поліції при виході на пенсію отримує зараз 9800 грн.

Полковник міліції у відставці Анатолій Посунько, який теж прийшов мітингувати сьогодні, так само не приховував розмір своєї пенсії. Він отримує 4,5 тис. грн на місяць. Стверджує, що вони протестують не заради підвищення пенсії, а вимагають виконання закону про перерахунок пенсій колишнім міліціонерам.

Помітингувавши близько 1,5 години, колишні міліціонери розійшлися – очікувати звістки про рішення в.о. міністра внутрішніх справ.

У Кропивницькому на мітингу пенсіонери МВС вимагали відставки Авакова

У Кропивницькому пенсіонери МВС знову вийшли на мітинг

У Кропивницькому пенсіонери МВС перекрили центральну дорогу, вимагаючи перерахунку виплат

Поширити:

Залишити коментар:

коментар