У Кропивницькому лауреатам обласної премії вручили “Степових орлів”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 2 лютого, у обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Шевченка відбулося нагородження лауреатів обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка.

За словами голови журі, голови Кіровоградської облради Олександра Чорноіваненка, у Кропивницькому уже 14 разів визначали переможців обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка.

“Високоповажне журі визначило найкращих представників української літератури в області. Ви зробили величезний внесок у розвиток нашої національної творчості і гідні отримати премію імені великого письменника, поета та літератора Євгена Маланюка”, – зазначив у привітальному слові Олександр Чорноіваненко.

Отож, за підсумками конкурсу, було нагороджено:

Кондратенко Валентину Фоківну переможця в номінації “Поезія (у тому числі драматичні твори і переклади)” за книгу “Жнива Магдалини”;

Колеснікова Сергія Вікторовича — переможця в номінації “Проза (у тому числі драматичні твори і переклади)” за книгу “Відрядження до пекла”;

Панченка Володимира Євгеновича – переможця в номінації “Літературознавство та публіцистика” за книгу “Кільця на древі”.

DSC_0233

Лауреати традиційно отримали дипломи, нагрудні знаки “Лауреат обласної премії” та скульптури “Степовий орел”.

Після вручення нагород кожен із переможців премії розповідав, як створювалися їхні видання та хто допомагав їм у цій роботі. Наприклад, переможниця в номінації “Поезія” Валентина Кондратенко подякувала всім тим, хто надихав до створення віршів та перевтілював її поезію у друковане видання. Зокрема, поетеса подякувала за критику редактора книги “Жнива Магдалини” Олександра Косенка. 

“Спасибі редакторам і видавцям моєї книги. Особливий уклін друзям, що не лукавили зі мною. І незабутньому “діду-степовику” (так він себе називав) Володимиру Бровченку, чиї голубині листи наворкували віру в успіх. Також дякую народному депутату Станіславу Березкіну, який профінансував збірку “Жнива Магдалини”. І моїй добрій феї – директору Піщанобрідського аграрного ліцею, орденоносиці “Ордена Княгині Ольги” Тетяні Ліщенюк. Я працюю у цьому ліцеї – вчу дітей любити Україну”, – зазначила Валентина Кондратенко.

DSC_0086

Окрім того, подяки Кіровоградської обласної ради отримали номінанти обласної премії: Саєнко Валентина Лазарівна, Баранова Олена Євгенівна, Каленська Лариса Олександрівна, Васечко Ольга Василівна, Мошуренко Василь Петрович, М’ятович Валерій Павлович, Гурбанська Антоніна Іванівна, Постолатій Віталій Володимирович – за значний внесок у літературну скарбницю, виявлені творчі здібності та майстерність володіння образним словом, а також видавництво ТОВ “Імекс-ЛТД” (директор – Т.Саміляк) – за популяризацію творчості письменників-земляків і розвиток книговидання в області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар