Націоналізація “ПриватБанку”: чи варто кропивничанам бігти до банкоматів

Всі припущення та варіації стосовно долі “ПриватБанку” знайшли своє завершення учора, 18 грудня, – Кабмін прийняв рішення про перехід ПАТ “Приватбанк” у стовідсоткову державну власність.

Як це рішення відіб’ється на грошових вкладах кропивничан, редакція Першої електронної газети поцікавилась у прес-службі регіонального відділення банку.

Там повідомили, що сьогодні у відділеннях банку проводиться необхідні роботи по інвентаризації залишків на рахунках клієнтів і грошових коштів, для забезпечення передачі банку державі і гарантування безперебійної роботи ПриватБанку в подальшому. Як повідомила прес-служба банку, для забезпечення цього процесу в максимально короткі терміни – протягом дня – можливі технічні перерви в роботі відділень банку.

“Головний офіс і всі служби, структурні підрозділи ПриватБанку працюють в штатному режимі, забезпечуючи безперебійну роботу всіх послуг і сервісів ПриватБанку, – йдеться в заяві прес-служби банку. – Представники ПриватБанку і Національного банку працюють спільно над реалізацією поставлених завдань”.

Колектив банку і співробітники головного офісу і всіх регіональних підрозділів ПриватБанку, його відділень продовжують працювати на своїх місцях і виконувати свої посадові обов’язки.

З трьох банкоматів ПриватБанку у центрі міста, які наша редакція відвідала, черга була лише біля одного – біля площі Героїв Майдану. Але кропивничани, які чекали можливості зняти кошти запевнили, що прийшли до банкомату зняти кошти на життєві потреби, а не через націоналізацію банку.

банкомат на розі вул. Великої Перспективної і Віктора Чміленка
Банкомат на розі вул. Великої Перспективної і Віктора Чміленка

“Я прийшла зняти свою зарплату для новорічних закупок. З націоналізацією це ніяк не пов’язано”, – розповіла пані Ольга.

Ще одна містянка Людмила також прийшла зняти кошти для щоденних потреб і запевняє, що прихід до банкомату також ніяк не пов’язаний з націоналізацією.

Не хвилюватися про долю своїх вкладень закликав директор ПриватБанку Дмитро Дубілет

“Всі кошти на поточних і депозитних рахунках всіх фізичних та юридичних осіб будуть збережені. Це гарантує держава”, – написав Дубілет на своєму Фейсбуці.

Підтверджує цю інформацію і перший заступник Голови правління ПриватБанку Олег Гороховський:

“З вашими грошима на поточних, депозитних, карткових рахунках, фізичних і юридичних осіб, з вкладеннями в «Сервіс вигідних вкладень» нічого не станеться. Це було ключовою умовою переговорів про зміну власності”.

Як ми бачимо, загалом націоналізація приватного банку не викликала ажіотажу серед кропивничан. Величезних черг біля банкоматів чи відділень банку в місті немає.

банкомат і відділення ПриватБанку на розі вул. Великої Перспективної і Тараса Карпи
банкомат і відділення ПриватБанку на розі вул. Великої Перспективної і Тараса Карпи
банкомат і відділення ПриватБанку по вул. Дворцовій
банкомат і відділення ПриватБанку по вул. Дворцовій

Проте, слід зазначити, що деякі проблеми все ж існують. Зокрема, відсутність готівки в банкоматах.

“Обидва банкомати по вулиці Попова поблизу АТБ у Кропивницькому не працюють – немає готівки. Заходжу до магазина. Набираю харчів у кошик, лише потім дізнаюся, що картки не працюють! Кидаю те. Біжу до відділення банку по тій же вулиці Попова. Там пекло – як стільки людей вмістилося, не розумію. Однак гроші банкомати видають!”, – написав у своєму Фейсбуці журналіст Геннадій Рибченков.

Отже, перехід найкрупнішого приватного банку України у власність держави проходитиме з невеличкими перебоями у роботі, пов’язаними з переводом серверів та перевірками, але громадяни за свої кошти можуть не перейматися. Їх збереження гарантують представники самого банку, голова Нацбанку Гонтарєва, а також Уряд:

“Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ “Приватбанк” та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів”, – йдеться у заяві Кабміну на Урядовому порталі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар