У Кропивницькому пенсіонери МВС знову вийшли на мітинг

Сьогодні, 6 грудня, під стінами Кіровоградської ОДА  мітингували пенсіонери МВС, які вимагають від Уряду виплатити їм надбавки до пенсій. 

«Ми вимагаємо, щоб влада дотримувалася Конституції», – наголошує активіст Анатолій Ковбасюк.

У чому виникають порушення прав пенсіонерів розповів колишній заступник начальника обласного управління МВС В’ячеслав Береговий:

“Є постанова, яка чітко регламентує грошове утримання поліцейських, де встановлені відповідні оклади відповідно до звання та посади. Крім того, існує закон №988, який вступив у силу в грудні минулого року, який стосується соціальних гарантій для колишніх працівників міліції. Відповідно до цієї постанови, необхідно перерахувати пенсії із розрахунку нових окладів поліцейських”.

За словами В’ячеслава Берегового, пенсійний фонд не перераховує пенсії через те, що довідки про існування таких пенсіонерів повинно видавати МВС, а в міністерстві стверджують, що поліція – це єдиний орган, який вперше створений в державі.

«Нам говорять, що міліція не має ніякого відношення до поліції, хоча в прикінцевих положеннях чітко визначено, що поліція є правонаступником міліції, тому під різними приводами не відбувається перерахунок пенсій працівникам МВС», – стверджує пенсіонер МВС.

Читайте також: У Кропивницькому на мітингу пенсіонери МВС вимагали відставки Авакова

1 2 3 4

Поширити:

Залишити коментар:

коментар