Після поразки від “Говерли” “Золотий Вік” припинив боротьбу за ТОП-10 чемпіонату

© Олександр Сухонос

Кропивницький “Золотий Вік” поступився в Івано-Франківську місцевій «Говерлі» – 91:78 (33:25, 22:23, 14:23, 22:7) – і за сумою двох матчів припинив боротьбу за 9 місце чемпіонату України серед команд Вищої ліги. Відтак, кропивницькі баскетболісти зіграють із «Черкаськими Мавпами-2» за підсумкові 11-12 місця чемпіонату.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби БК «Золотий Вік».

Нагадаємо, у першій зустрічі у Кропивницькому «золоті» здобули мінімальну перемогу – 69:66 (13:22, 16:18, 21:11, 19:15).

Сама ж гра у виконанні «ведмедів» у першому поєдинку, за словами капітана кропивничан Богдана Сосоя, мало в чому здивувала гравців «Золотого Віку». Тим не менш, у матчі-відповіді, завдяки рідним трибунам, не завжди однозначним рішенням суддів і точним влучанням здалеку івано-франківці змогли створити камбек і вийти переможцями у двоматчевому протистоянні з командою Андрія Бабенка.

Матч-відповідь «ведмеді» на правах господарів розпочали досить активно і завдяки точним триочковим кидкам повели в рахунку. «Золоті» зусиллями Олександра Дробязка і Микити Мизя, які також були влучними-з-за дуги у стартовій десятихвилинці, не відпускали своїх суперників у відрив. Загалом, варто відзначити, в першій половині матчу кропивничани постійно перебували у ролі наздогоняючих. Втім перевага «Говерли» була хиткою, і «золоті» у будь-який момент могли перевернути усе з ніг на голову.

Така нагода випала у третій чверті, під час якої «золоті» повністю переграли «ведмедів» – 23:13 і повели в рахунку з перевагою у п’ять очок. На жаль для вболівальників «Золотого Віку», вирішальний бій наші хлопці програли. У заключній чверті зустрічі на фоні точних трьохочкових гравців «Говерли» у наших баскетболістів, які до того ж підсіли фізично, не пішла гра в нападі. Кожний набраний пункт у заключні хвилини поєдинку давався «золотим» вкрай складно. Основні гравці команди за браком рівноцінної лавки запасних майже без замін відіграли весь поєдинок, і на фінальний відрізок у підопічних Андрія Бабенка не вистачило сил – 91:78 (33:25, 22:23, 14:23, 22:7).

У матчі-відповіді результативними діями на майданчику «Говерли» відзначилися Олександр Дробязко (25 очок), Микита Мизь (24 пункти) і Богдан Сосой (14 очок).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар