Мітинг заради “Надії”: кіровоградці вимагали захистити танцювальний ансамбль (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 17 березня, на площі біля міської ради, відбулась акція на підтримку зразкового хореографічного ансамблю «Надія».

На мітинг зібралось близько 100 батьків, чиї діти вже не перший рік танцюють у “Надії”. Учасники пікету висловлювали своє невдоволення діями директора  18-ої школи, при якій працює ансамбль, розповідали про перешкоджання роботі танцювального колективу і нібито деспотичні дії по відношенню до юних тацюристів, які є також учнями 18-ої школи.


Представниця батьківського комітету школи Оксана Кравчук розповіла кореспондентові Першої електронної газети,  що 15-го березня у школі були проведені батьківські збори, на які батьків дітей, що танцюють у “Надії”, не запросили. Ображені батьки пішли на особисту зустріч з начальником управління освіти Кіровоградської міської ради Ларисою Костенко. За словами Оксани Кравчук, очільниця міської освіти відкидала абсолютно всі  зауваження від захисників ансамблю і авторитарно “запропонувала” перевести “Надію” до НВО №31.


“Двом наймолодшим групам адміністрація школи “показала на двері” назвавши їх “сміттям”, – каже Марія Лаврусенко, у якої в колективі танцює 2-є дітей. – Інших, хто не вчиться у 18-ій школі, взагалі не пускають в приміщення. Батьки цих дітей навіть запропонували платити за тренування в ансамблі. Ідея була підтримана міським департаментом освіти ,але проігнорована директором школи”.

Мама Інна Косенко розповідає, що її син танцює у “Надії” вже 8-й рік, але ті умови, у яких опинився колектив зараз – абсолютно не прийнятні: “Наші діти так танцюють вальс, що мало хто з дорослих професійних танцівників здатен на таку майстерність. А нам роблять ось такі “сюрпризи!”.

 “Ми, батьки, чиї діти танцюють у “Надії”, за свої кошти відремонтували 2 танцювальних зали, зробили переодягальну, обладнали її всім необхідним для дітей. А нам пропонують усе це покинути! Якби ж лише так, але у школі проводиться “політика” морального і психічного тиску на учнів. Зокрема, з моєю дитиною трапилась така неприємна ситуація: моя донька навчається у 5-му класі і на 6-те грудня дівчатка готували для хлопчиків у подарунок музичну композицію. Але склалось так, що мою доньку і ще одну дівчинку, яка також танцює у “Надії”, посадили до глядацької зали разом з хлопчиками. Класний керівник просто сказала: “Ви танцюєте – от і танцюйте собі, а співати не будете” і сама заспівала пісню разом з усіма іншими дівчатами класу. Хіба це здорова ситуація і діти зможуть нармально навчатись у такій школі?”, – сказала Оксана Кравчук.


Після півгодинного чекання, мітингувальники почали скандувати “Мера! Мера!”, внаслідок чого до батьків вийшла Лариса Костенко і повідомила, що міського голови немає на місці, адже він на важливому заході у філармонії.

Врешті пікетувальники увійшили до приміщення міськради, де їх зустрів Сергій Запорожан, начальник відділу внутрішньої політики. Він повідомив, що учора, 16-го березня, відбулась зустріч директора школи Валентини Приліпко, міського голови Андрія Райковича і начальника управління освіти міськради Лариси Костенко.  Вони вирішили, що ансамбль залишається працювати у школі і кількість дітей не будуть зменшувати.

Нагадаємо: Ансамбль “Надія” існує на базі НВО №18 м. Кіровограда вже понад 15 років і за цей час встиг отримати звання “Зразковий” та стати одним з найпотужніших танцювальних колективів міста. За час свого розвитку, ансамбль неодноразово займав призові місця на престижних танцювальних конкурсах як нашого міста й країни, так і за кордоном. Конфлікт розпочався  ще у  2012-му році, з моменту призначення Валентини Приліпко на посаду директора школи, а у гостру стадію відкритого протистояння переріс у 2014-му, коли “Надії” почали перешкоджати проводити тренування.

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар