У Кропивницькому нагородили лауреатів премії Олександра Осмьоркіна

У Кропивницькому в меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулися урочистості з нагоди нагородження лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства. Нагороди – диплом, грошову частину премії, нагрудний знак лауреата та почесну відзнаку “Степовий орел” цього року вручали вже п’ятнадцятий раз.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Цьогорічним лауреатом премії у номінації “національна традиція” став заслужений художник України Анатолій Кравченко з Одеси. Автора картин нагородили за оригінальні графічні твори із серій “Кіровоградщина”, “Кіровоград”, “Кропивницький” та “Моя Україна”.

23910 1200x800 2

У номінації “новітні спрямування” відзначили члена Національної Спілки художників України Федора Лагна з Олександрівки за ілюстрації до серії дитячих книжок кропивницького журналіста і письменника Петра Мельника. Це такі твори “Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії” (2016), “Дивовижна подорож Соні й Асі до Давнього Єгипту” (2017), “Дивовижна подорож Соні й Асі на Козацьку Січ” (2019).

23911 1200x800 2

У номінації “мистецтвознавство та історія мистецтв” – авторський колектив у складі заслуженого художника України Андрія Надєждіна, заслуженого журналіста України Ігоря Демчука та директора видавництва ТОВ “Імекс-ЛТД” Тамари Самиляк за створення художнього видання – фотоальбому “Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох. Архітектурні образи міста Кропивницького у фотооб’єктиві Ігоря Демчука”.

23912 1200x800 2

23909 1200x800 2


Премія Олександра Осмьоркіна заснована обласною радою в 2005 році на клопотання обласної організації Національної Спілки художників України в трьох номінаціях: “національна традиція”, “новітні спрямування”, “мистецтвознавство та історія мистецтв”. Премія присуджується щорічно за досягнення визначних успіхів в образотворчому мистецтві, створення яскравих мистецьких доробків та за вагомі мистецтвознавчі або історичні дослідження розвитку образотворчого мистецтва Кіровоградщини.

23908 1200x800 2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар