У Кропивницькому покажуть фільм від Ukraїner про буденне життя в різних куточках України

© Ukraїner

Суспільно-культурне мультимедійне видання Ukraїner випустило трейлер фільму “Ukraїner. The Movie” про буденне життя України. Прем’єра фільму відбудеться 1 листопада. У Кропивницькому його покажуть о 19:00 у Креативному ІТ-просторі KOWO. Вхід вільний.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Автори зазначають, що у фільми хотіли розповісти історії про героїв з різних куточків України, їхнє життя та побут, ремесла та мистецтво, цікаві ініціативи та культуру

“Ми мало знаємо про країну, у якій живемо. Ще менше ми її уявляємо. Нам страшенно хотілось би мати німецькі дороги, французькі круасани, італійську піцу, жити в британському житловому кварталі, називати гори “маленькими Альпами” і їздити відпочивати до “українських Мальдів”. Нам так бракує уявлення про своє, власне. Ми хочемо через фільм розширити межі розуміння нашої країни”.

Стрічка стане новим кроком у розвитку української тревел-журналістики та сторітелінгу, пише Суспільне.

“Творці проєкту Ukraїner – перші, хто спромоглися роздивитися справжню Україну. Не уявну, не ідеалізовану, не таку, якою вона має колись бути, або такою, якою вона запам’яталася з “босоногого дитинства”, а реальну – з усіма її дивами, історичними або мальовничими місцями, з людьми, яких рідко показують по телевізору, хоча кожен, можливо, гідний окремого фільму чи роману. І ця Україна захоплює”, – говорить шеф-редактор телебачення UA: Суспільне мовлення Юрій Макаров.

Сторінку події у Facebook дивіться тут.


Нагадаємо, Ukraїner — волонтерський медіапроєкт, який у дослідницьких експедиціях відкриває справжню, несподівану, цікаву та автентичну Україну. До творення проєкту залучено майже 300 волонтерів, а матеріали Ukraїner виходять уже десятьма мовами.

Перше коло експедицій Ukraїner тривало з червня 2016-го до жовтня 2018 року та охопило всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії, крім окупованих територій. Результатом цих розвідок стали понад 140 виданих історій на сторінках ukrainer.net та книжка “Ukraїner. Країна зсередини” — найбільш продавана на цьогорічному “Книжковому Арсеналі”. Наразі команда Ukraїner продовжує досліджувати традиції та фіксувати сучасну історію України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар