Кропивницький театр танцю “В гостях у казки” тріумфував на конкурсі у Києві

фото надане колективом

Хореографічний колектив “В гостях у казки” із селища Нового тріумфував на конкурсі-фестивалі “Соняшник” у місті Києві – танцівники завоювали усі 6 Гран-прі конкурсу. Цим вони вразили навіть заступницю Міністра культури України.

Про це Першій електронній газеті повідомив директор школи естетичного виховання “В гостях у казки” Микола Русул.

Міжнародний конкурс-фестивалб “Соняшник” проходив під патронатом Міністерства культури України 21-22 квітня 2018 року. У фестивалі взяло участь 75 творчих художніх колективів. Представлено було 175 номерів в перший день конкурсу і 63 номери – на другий день.

В номінації «Хореографія» взяли участь 30 хореографічних колективів з різних куточків України: Києва, Одеси, Луцька, Дніпра, Тернополя, Ірпіня та інших міст.

Членами журі конкурсу було прийнято особливе рішення: нагородити театр танцю «В гостях у казки» 6 Гран-прі в різних номінаціях хореографії: «сучасна хореографія», «народна хореографія», «спортивна хореографія», «естрадна хореографія», «сольний дуетний номер» та в різних вікових категоріях: молодшій, середній, старшій і зведеній.

Театр танцю «В гостях у казки» продемонстрував на конкурсі 6 номерів і кожен з них був визнаний кращим і отримав Гран-Прі: «Дудалка», «Українські дівочі візерунки», «Потоки життя», «Ми – маленькі діти», «Акробатичний етюд», «Шлях до себе».

Колектив нагороджений єдиним Кубком Переможця конкурсу-фестивалю «Соняшник».

DSCF8673

До речі, 4 Гран-прі отримали номери-постановки Русул Аліни Миколаївни: “Потоки життя”, «Ми – маленькі діти», «Акробатичний етюд», «Шлях до себе». То є високе визнання творчості Аліни членами жюрі Міжнародного конкурсу. А номер “Потоки життя” став улюбленим номером членів жюрі багатьох конкурсів, який приводять в приклад на багатьох майстер-класах з хореографії.

Під час церемонії нагородження перша заступниця Міністра культури України Світлана Фоменко сказала:

“З такою високою майстерною презентацією хореографічних номерів у виконанні дітей ми зустрічаємось рідко, а сьогодні ми є свідками переможного тріумфу народного художнього колективу України театру танцю «В гостях у казки» з міста Кропивницького у всіх номінаціях та у всіх вікових категоріях”.

Учасники колективу – діти, практично, учні однієї загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №10 міста Кропивницького.

За підтримку дитячо-юнацької творчості та особистий внесок у творчий і професійний розвиток керівників колективу Русул М.І., Русул І.В. та Русул А.М. нагороджені Почесними Грамотами Міністерства культури України.

Всі учасники колективу нагороджені медалями переможців конкурсу.

В чому секрет перемог колективу? Адже, сьогодні колектив має 16 Гран-Прі престижних конкурсів і фестивалів України та Європи.

“Любов до життя і розвиток особистості – це є енергія. А енергія – це життя! Енергія, любов і розвиток виникають тільки тоді, коли є рух, коли ми рухаємось в своєму розвитку. Як тільки ми зупиняємося – це крок назад. Тому, що в цьому світі все рухається вперед. Сьогодні ми отримали на конкурсі 6 Гран-Прі. А завтра – все спочатку: рух, розвиток, удосконалення до подальших п’єдесталів, до подальших перемог», – говорить Ірина Русул.

Відомий не тільки в Україні, а й поза її межами, колектив “В гостях у казки” веде свою історію з 1982-го року, коли на базі Кіровоградської середньої школи №10 вчитель початкових класів Русул Ірина Василівна створила однойменний танцювальний гурток. За цей час колектив виховав не одне покоління талановитих танцюристів і завоював не один десяток престижних нагород. “В гостях у казки” є багаторазовим володарем гран-прі міжнародних конкурсів та фестивалів в Україні, Франції, Туреччині, Македонії, Чехії та Болгарії.

Керують колективом хореографи та балетмейстери-постановники Ірина і Микола Русул, разом зі своєю донькою Аліною.

Хореограф та балетмейстер-постановник Ірина Русул у 2016 році була гостею студії Першої електронної газети. У відеорубриці “Від PERSHої особи” вона розповіла про те, як створювалась танцювальна казка; які цілі ставили керівники на старті; про місто, яке мотивує та надихає.ADK_3485
ADK_6081
ADK_6264
DSC_0098
DSC_0126
DSC_0134
DSC_0149
DSC_0190

Поширити:

Залишити коментар:

коментар