Герой України Анатолій Паламаренко декламував у Кропивницькому вірші Кобзаря

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 21 березня, у Кропивницькому Герой України, народний артист Анатолій Паламаренко декламував вірші Тараса Шевченка. Народний артист України приїхав у Кропивницький на запрошення Кіровоградської обласної філармонії, яка започаткувала мистецький проект «Поезія нашої Душі».

Напередодні виступу Першій електронній газеті вдалося поспілкуватися із гостем філармонії. Анатолій Паламаренко каже, що зараз виступає рідко. Нещодавно його запрошували в Черкаси і ось тепер – Кропивницький, куди він крайній раз приїздив під час гастролей близько 30 років тому. За словами артиста, наше місто – це для нього місто театральних корінь, проте воно здається йому дуже русифікованим.

“У першу чергу для мене Кропивницький – це Хутір Надія і Тобілевичі. Це наша класична українська цінність. По-друге, це красиве місто, але дуже вже окацаплене. Таке як і Черкаси, як Полтава. Розмовляють не українською. А якщо розмовляють, то і думають”, – розповідає артист враження про Кропивницький, які він почерпнув від спілкування із містянами.

DSC_0103

У місті на Інгулі Анатолій Паламаренко дав в один день одразу два концерти – ранковий виступ перед дітьми та для загальної аудиторії увечері. Наприклад, поему “Сон” школярі аплодували стоячи і вигукували “Браво”. Артист говорить, що він вперше бачив таку захоплену дитячу аудиторію.

“У Києві зовсім інші діти. До Шевченка вони ще не звикли, не доросли. А тут – я дуже був здивований. Щоб із 5 класу дитина так слухала, і так сприймала, і так дякувала… Це вперше в мене таке. Думаю, що воно за таємниця? Невже треба їхати до вас, щоб діти на 100% відчули Шевченка?” – із захопленням розповідає Герой України.

DSC_0107

За словами Анатолія Паламаренка, такі події важливі у наш час, адже процвітання культури – це розвиток і міцність держави.

“Україна має бути українською. Мені це болить і я готовий їздити, трудитися, щоб люди чули свою рідну мову. Тому що мова – це мати єднання, батько громадянства і сторож держави”.

DSC_0113

Після спілкування із журналістами Анатолій Паламаренко дав концерт у стінах Кіровоградської обласної філармонії. Спочатку місцеві виконавці заспівали пісні за віршами Тараса Шевченка – тріо бандуристок «Мальвочки», лауреат Міжнародних конкурсів, солістка академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Кіровоградської обласної філармонії Тетяна Яковенко та продекламувала поезію володарка Гран-прі Всеукраїнського фестивалю «Тріумф-фест» Ірина Погребняк. А потім на сцену вийшов головний гість вечора – Герой України, народний артист Анатолій Паламаренко.

DSC_0141

DSC_0155

DSC_0160

DSC_0167

DSC_0176

DSC_0184

DSC_0205

DSC_0201

 Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар