Книги про наслідки Жовтневого перевороту для України презентували у Кропивницькому

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 8 листопада, у бібліотеці ім. Д. Чижевського  відбулась презентація виставки документів “Жовтневий переворот 1917: наслідки для України”. 

За словами однієї з організаторів виставки Ірини Ритар, найбільш достовірну інформацію з історії дають книги, видані за кордоном:

“Книжкова частина – це в основному діаcпорні видання, що видані в різний час, наприклад, Торонто, Нью-Йорк, Мюнхен та Париж. Вони є цінними з точки зору достовірності, адже в них є висловлення чистої думки. Як наслідок – ніякої заангажованості немає”, – розповіла Першій електронній працівниця відділу цінних та рідкісних видань бібліотеки ім. Чижевського Ірина Ритар.

Окрім того, представник Державного архіву Кіровоградської області Вадим Колєчкін презентував газети “Друг Народу” та “Народна Рада”, а завідувач відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Валентина Пархомчук запросила гостей презентації відвідати оновлену експозицію “Від УНР до УРСР” і відзначила в ній унікальну колекцію речей Володимира Винниченка. Краєзнавець Федір Шепель показав документи, які він відкрив під час дослідження “справи реабілітованих земляків”. Підбиваючи підсумки презентації, кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко анонсував видання праці десяти авторів “Роки боротьби” і зазначив, що це буде саме український погляд на питання – щось на кшталт відповіді на видання “Годы борьбы”.

Нагадаємо, у травні в Києві проходив VII Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”, де відбулася презентація книги “Війна з державою чи за державу. Селянський повстанський рух доби української революції 1917-1921 рр”. Одним із авторів книги є кропивницький історик Юрій Митрофаненко.

А у квітні Видавничий Дім “Ін Юре” обмеженим тиражем випустив унікальний фотолітопис “За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ”, до підготовки якого долучився кропивницький історик.

Юлія Беник для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар