У Кропивницькому африканську та українську культури об’єднували піском

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 3 вересня, у Кіровоградській обласній філармонії показали інтердисциплінарний перформанс “Пісок”, який заснований на текстах сучасних українських і африканських поетів із антології «Каїсе-дра росте, де хоче».

Це заключний захід для Кіровоградської обласної філармонії у рамках національного мистецького фестивалю “Кропивницький 2017”.

Перфоманс презентували театр танцю «Black O!Range Dance Production», етно-театр «Дивина» і афро-драмери з гурту «AfriKAN».

Особливістю було виконання африканських пісень в українській інтерпретації. Постановникам вдалося поєднати на одній сцені культуру далекої Африки та нашої країни. Основою для перформансу був пісок:

«Пісок – це та речовина, якою граються наші діти, на якій ми відпочиваємо. З іншого боку  це речовина, яка приносить біль подорожньому, коли він мандрує дуже довго, і ці мандри болісні, мандри в пошуку дому, для того щоб повернутися додому мандри вигнанців, це відображається у нашому перформансі» , – зазначила у вступному слові куратор постановки Оксана Куценко.

Валерія Семенкова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар