Суд щодо непублічності Кіровоградської міської ради перенесено

Сьогодні, 10 лютого, у Ленінському районному суді Кіровограда відбулося слухання справи проти міськради за невиконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації» при прийнятті рішення щодо відповіді на лист Комітету ВРУ про перейменування Кіровограда. Позивачем виступив кіровоградський активіст Дмитро Сінченко, відповідачем стала міська рада, а третьою особою – Андрій Райкович. 

Кіровоградський міський голова на судове засідання не з’явився. Його інтереси та інтереси міської ради представляв головний спеціаліст відділу представництва інтересів в судах юридичного управління міськради Артем Шершнюк, який заявив судді клопотання про заміну третьої особи з міського голови Андрія Райковича на секретаря міськради Володимира Смірнова.

Мотивацією заявленого клопотання про заміну третьої особи стало те, що саме секретар міської ради за своїми обов’язками відповідає за оприлюднення проектів рішень міської ради відповідно до ЗУ «Про доступ до публічної інформації». Суддею Ленінського районного суду Леонідом Плохотніченко у задоволенні даного клопотання було відмовлено, оскільки для його задоволення не було знайдено законних підстав. Проте друге клопотання, про залучення секретаря міської ради Володимира Смірнова у якості третьої особи на стороні відповідача, задовольнив.

На судове засідання також завітали кіровоградські активісти із «Самооборони» та ГО «Територія успіху». На їхню думку, позиція міської ради спрямована на затягування судового процесу.

Наступне слухання справи кіровоградського активіста Дмитра Сінченка проти міської ради і невиконання нею ЗУ «Про доступ до публічної інформації» призначено на 26 лютого.

Нагадаємо, 19 січня на сесії міськради, депутати прийняли рішення направити листа до ВРУ з проханням відтермінувати перейменування Кіровограда, попередньо не оприлюднивши проект рішення за 20 робочих днів на сайті міської ради.

Читайте також: Кіровоградський активіст подав позов до суду через непублічність міської влади

Поширити:

Залишити коментар:

коментар