Кіровоградський суддя, що переслідував майданівців, залишиться непокараним

Вища рада юстиції не виявила ознак порушення присяги у діях судді, яка переслідувала “майданівців”, – судді Ленінського райсуду Кіровограда Світлани Льон.

На засіданні ВРЮ було з’ясовано, що Льон взимку 2014 року присудила 15 діб адмінарешту активісту місцевого майдану лише на підставі рапортів та міліцейського протоколу, в якому було сказано, що затриманий нецензурно висловлювався – передає УНІАН.

При цьому суддя проігнорувала факт відсутності даних від інших свідків, які б підтвердили слова міліціонерів.

Крім того, як було встановлено на сьогоднішньому засіданні, суддя розпочала судове засідання у даній справі вже через 10 хвилин після затримання активіста правоохоронцями.

Також залишилася на своєму місці суддя Подільського райсуду Києва Світлани Захарчук.

Разом з тим голова ВРЮ Ігор Бенедисюк не вважає, що сьогоднішні рішення ВРЮ щодо суддів означають, що Вища рада юстиції занадто м’яко поводиться з суддями, що переслідували “майданівців”.

“Якщо подивитись на ці два питання, то можна дійти до такого висновку. А якщо поглянути на весь процес, то із 28 висновків тимчасової спецкомісії, 21 висновок Вища рада юстиції підтримала і прийнято рішення рекомендувати звільнити цих суддів за порушення присяги”, – сказав Бенедисюк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар