Ремонт кіровоградської дитячої лікарні «подорожчав» на 8 млн грн (ФОТО)

????????????????????????????????????

З червня поточного року у Кіровоградській обласній дитячій лікарні триває капітальний ремонт – паралельно ремонтуються 13 відділень закладу. Підрядчики обіцяють, що вже у 2016 році капремонт вартістю 60 млн грн буде завершено. Сьогодні, 8 грудня, перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко у рамках робочого візиту оглянув ремонтні роботи, а також проінформував громадськість про їх перебіг.

Як повідомляє начальник департаменту охорони здоров’я КОДА Олег Рибальченко, на сьогоднішній день більше 50% ремонтних робіт завершено. Але працювати все одно доводиться у пришвидшених темпах (на будівництві задіяні понад 200 ремонтників), оскільки діти зараз перебувають у різних закладах міста – першій лікарні,  дитячому медичному центрі «Добруджа», по інших відділеннях дитячої обласної лікарні.

«Хірургічне відділення Кіровоградської обласної лікарні вже відремонтоване, але поки що ми не можемо приймати тут пацієнтів – ремонтні роботи поруч заважають. Його відкриють разом з іншими відділеннями лікарні, – говорить Олег Рибальченко. – Чим швидше ми закінчимо ремонт, тим швидше діти матимуть можливість на якісне лікування та комфортні умови перебування у стінах медзакладу. Тепер батькам з дітьми не треба буде бігати між корпусами, щоб здати аналізи чи пройти процедури – все бути розміщуватися компактно, поруч з відділенням, де перебуває дитина».

Першопочатково на капітальний ремонт дитячої лікарні виділили 52 млн грн з обласного бюджету та з фонду регіонального розвитку (далі – ФРР). Але по ходу ремонтних робіт підрядчики з’ясували, що не вистачає ще 8 млн грн. Тому зараз обласна влада шукає нові джерела фінансових надходжень.

«По ходу ремонтних робіт іде корегування проектно-кошторисної документації, – розповідає Сергій Коваленко. – От наприклад, довелося корегувати закупівлю ліжок, меблів (замість звичайних дерев’яних ми вирішили надати перевагу якісним італійським меблям з металевим покриттям). Зараз відбувається корегування щодо системи кондиціонування, для того щоб пацієнти та персонал комфортно почувалися у стінах закладу. Адже головне не лише дешево, а й якісно. А за якість доводиться платити. Тому зараз відбувається корегування і здорожчання капремонту дитячої лікарні».

«Те, що буде, десь на два-три періоди вище того, що було до цього. І якщо «Охматдит» тільки ремонтують, то через 2-3 місяці наша лікарня буде на голову вище за неї», – переконаний головний лікар Кіровоградської обласної лікарні Василь Хорощак.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар