Кіровоградська міська ТВК готується зробити Райковича міським головою (ДОКУМЕНТИ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська міська ТВК  більшістю голосів зробила заміну восьми членів ДВК № 350867. До комісії ввели людей кандидата на посаду міського голови Андрія Райковича. 

Про це повідомив кореспондент Першої електронної газети.

Таким чином новообрані члени ДВК одним голосуванням можуть змінити результати виборів міського голови, визнавши вибори на дільниці № 350867 недійсними.

Проте, рішення ТВК щодо заміни членів ДВК прийнято з порушенням  постанови ЦВК № 236 від 7 вересня 2015 року згідно з якою  змінювати членів виборчої комісії можна лише за день до виборів, але не після них.

У даний момент у ДВК № 350867 розпочинається засідання незаконно призначених членів комісії, які розглядають питання про визнання недійсними результатів голосування на цій дільниці.  Це викладено у проекті постанови, друкований варіант якого потрапив до рук кореспондента Першої електронної. У постанові зазначено, що оскільки Дніпропетровський апеляційний суд задовільнив скаргу штабу Райковича і зобов’язав ДВК 350867 розглянути скаргу його довіреної особи  Гавриш О.А., члени комісії мають виконати рішення суду і для цього починають розгляд скарги.

Уже навіть готовий проект рішення комісії, у якому вбори на цій дільниці визнаються недійсними на підставі скарги Гавриш О.А. щодо незаконного голосування на дільниці, зокрема, щодо вкидання бюлетенів до скриньки особами, які не мають права голосу – дітьми та підлітками.

Нагадаємо, за результатами голосування і перерахунку голосів на дільниці № 350867 Артем Стрижаков випереджає Андрія Райковича на 334 голоси.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар