Жителі Кіровоградщини протестують проти свавілля виборчих комісій

Епопея з виборами Піщанобрідського сільського голови (Добровеличківський район) продовжується. І з кожним днем справа стає все заплутанішою, а сільська громада – лютішою. Завтра, 10 листопада, піщанобрідці збираються на мітинг, щоб висловити свою думку з приводу того, що відбувається у їхньому селі.

Як уже повідомляла Перша електронна газета, у селі Піщаний Брід ТВК визнала вибори сільського голови недійсними на основі нічного перерахунку голосів. Перерахунок ініціював нині діючий голова Піщанобрідської сільської ради Сергій Мар’янов, який при первинному підрахунку програв цьогорічні вибори своєму конкуренту Сергію Гладченку з різницею у 13 голосів.

Читайте більше: Кіровоградщина: через битву за 1 голос вибори визнали недійсними

На сайті ЦВК зазначається, що повторні вибори Піщанобрідського сільського голови перенесені на 27 грудня. Натомість місцеві активісти та спостерігачі повідомляють, що завтра, 11 листопада, у Добровеличківці знову будуть перераховувати голоси. І знову – з порушенням українського виборчого законодавства.

«Сергій Гладченко подав апеляцію в суд, оскільки вважає, що суд неправомірно присудив проведення перерахунку голосів у Піщаному Броді, – розповідає спостерігач ОПОРИ Наталя Олександрова. – Вчора, 8 листопада, апеляційний суд постановив, що попереднє судове рішення не суперечить нормам закону і перерахунок голосів повинен відбутися. По закону перерахунок голосів повинен відбуватися у ТВК – у Піщаному Броді. Запрошення кандидатам і членам ДВК про перерахунок голосів прийшло з печаткою і підписом голови Піщанобрідської ТВК, але проводитися перерахунок буде у Добровеличківській районній виборчій комісії. Тобто, перерахунок знову проводитиметься з порушенням закону».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар