Три партії будуть судитися з Кіровоградською ОВК

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На засіданні Кіровоградської обласної виборчої комісії 1 жовтня було відмовлено в реєстрації обласним осередкам трьох партій. В усіх трьох випадках представники партій збираються подавати до суду.

Причини відмови в реєстрації різні: Партія пенсіонерів України – неналежне оформлення документів – нотаріального свідоцтва, в якому не зазначена дата засвідчення; Політична партія “Соціалісти” та Всеукраїнське об’єднання  “Свобода” – внесення грошової застави не відповідно до чинного законодавства.

«Партія «Соціалісти» та ВО «Свобода» внесли заставу на рахунок казначейства готівкою. А в законі чітко йдеться про партійний рахунок. З Партією пенсіонерів України ймовірно вийшла технічна помилка, але не дивлячись на це, наша відмова в реєстрації є законною»,  – прокоментувала  ОПОРІ голова Кіровоградської обласної виборчої комісії Надія Марченко (партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Представники ВО “Свобода” на своєму офіційному сайті вже заявили, що  вбачають в такому упередженому ставленні до колег по партії з боку ТВК ознаки політичного замовлення і планують подати до суду на виборчу комісію. Представники інших партій під час засідання та після нього також висловили готовність до подання позову.

На засіданні 1 жовтня Кіровоградська обласна виборча комісія зареєструвала кандидатів від 9 політичних партій для участі у виборах до Кіровоградської обласної ради.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що до 1 жовтня включно, відбувається прийняття рішення територіальною виборчою комісією про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації(абзац перший ч.9 ст. 41, абзац перший ч.4 ст. 42, абзац перший ч.4 ст. 43 Закону України «Про місцеві вибори»).

ГМ ОПОРА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар