Одна вулиця – різні райони: громада на Кіровоградщині більше року не може провести вибори

скріншот із відео

Більше року Помічнянська об’єднана громада, що на Кіровоградщині, існує без депутатів та голови. Все через те, що місто Помічна і село Помічна належать до різних районів, хоч мають спільну вулицю.

Про це повідомляє “24 канал”.

Вулиця Коцюбинського, що стала причиною відмовок ЦВК, належить відразу до 2 населених пунктів. Парні номери будинків належать до міста, а непарні – до села.

Раніше обидва населені пункти належали до Новоукраїнського району. Та під час останнього розмежування радянська влада віднесла місто до іншого Добровеличівського району.

Це й створило проблему для громади. Вже двічі центральна виборча комісія відмовляла їм у проведенні виборів. А поки усі міські податки ідуть у бюджет району, сума яких чимала. Адже на території міста знаходяться 2 потужні залізничні підприємства.

95% відсотків працівників Локомотивного депо мешкають у місті Помічна. До створення громади вони ставляться позитивно. Кажуть, в такому випадку гроші від їх роботи залишаться у місті. Повноцінного об’єднання громади чекають і селяни.

Натомість, очільник Добровеличківського району та голова райради кажуть, що Помічнянська громада поки включає в себе 2 території. Та чи буде вона спроможною профінансували соціальну сферу, покаже час.

Одна вулиця – різні райони: чому ЦВК не об’єднує помічнянську громаду

Верховна Рада прийняла закон, що дозволить Помічній створити об’єднану громаду

Поширити:

Залишити коментар:

коментар