Через питання про відміну підвищених тарифів на проїзд у міськраді Кропивницького назріває чергова політична криза

Сьогодні, 15 березня, під час засідання восьмої сесії міської ради Кропивницького депутати і міський голова посварилися через порядковий номер питання про відміну рішення виконкому від 16.02.2017, яким було підвищено тарифи на проїзд.

Під час зачитування пропозиції про внесення цього питання у порядок денний депутат Олександр Цертій запропонував розглянути його під порядковим номером 4. Але, як виявилося, міський голова поставив на голосування лише питання про включення до порядку денного.

Коли справа дійшла до 4 питання, депутат Олесандр Цертій заявив, що має розглядатись його питання, але міський голова заперечив йому. За словами Андрія Райковича, депутати голосували лише за включення питання, без уточнення порядкового номеру.

Щоб розібратися у ситуації голові регламентної комісії разом з депутатами довелося переглядати відеозапис засідання.

Під час перегляду відео було видно, що Олександр Цертій чітко пропонує поставити проект рішення №961 під порядковим номером 4. Вислухавши депутата, міський голова Андрій Райкович поставив на голосування пропозицію лише про включення до порядку денного без порядкового номеру.

Після перегляду відео ці факти оголосили голова регламентної комісії Максим Линченко та керівник апарату ради Людмила Масло.

Не дивлячись на це, міський голова продовжив розгляд питань далі.

У залі спалахнули сварки між депутатами меншості та міським головою. Була оголошена перерва, після якої у залі зареєструватися лише 22 депутати.

Представники меншості заявили, що згідно Закону про місцеве самоврядування, таке засідання буде легітимним. Але, спираючись на твердження регламенту міської ради Кропивницького, очільник міста продовжив засідання.

На знак протесту проти таких дій, депутати “Батьківщини”, “РПЛ”, “Самопомочі”, “Свободи”, “Укропу” та частина “БПП” покинули сесійну залу і запросили пресу до іншої зали у міськраді, де вони готуються зробити спільну заяву щодо цих подій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар