Кропивницькі тепловики попереджають про конфіскацію майна і нерухомості за борги

Теплові підприємства Кропивницького попереджають несвідомих платників міста про покарання за порушення законів у вигляді систематичних несплат за послуги.

Несплата заборгованості  за надані послуги централізованого опалення у встановлені чинним житлово-комунальним законодавством строки тягне за  собою  звернення підприємства до суду та винесення рішення про стягнення із споживача основної заборгованості, 3%  річних, інфляційних втрат та витрат  по сплаті судового збору, що значно збільшує суму заборгованості.

Після отримання виконавчих листів та судових наказів по стягненню заборгованості за послуги з централізованого опалення , відповідно до Закону України «Про виконавче провадження»  працівниками ДВС здійснюються наступні заходи :

  • накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно з забороною його відчуження;
  • встановлення місця отримання заробітної плати , пенсії та звернення стягнення на них;
  • примусове вилучення майна для подальшої його реалізації.

Відповідно до ст.ст. 52, 55 Закону України «Про виконавче провадження» звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні та примусовій реалізації; державний виконавець накладає арешт на майно, зокрема, шляхом винесення постанови про арешт усього майна боржника в межах суми стягнення та оголошення заборони на його відчуження.

Ця інформація вноситься до Державного реєстру обтяжень рухомого майна (ДРОРМ) як публічне обтяження. Наслідки потрапляння до ДРОРМ — неможливість відчужити нерухомість, транспортні засоби, отримати банківський кредит, взяти в розстрочку побутову техніку, меблі, автомобіль, квартиру тощо. Тому що навіть після погашення заборгованості, інформація про накладення публічного обтяження зберігається у ДРОРМ і оцінюється банківськими установами як один з основних показників порядності та відповідальності людини.

Якщо сума боргу перевищує десять розмірів мінімальної заробітної плати згідно Закону України “Про виконавче провадження” допускається звернення стягнення на житло боржника (квартиру, будинок) шляхом його подальшої реалізації.

Державна виконавча служба (ДВС) вилучає майно боржника і продає його на публічних (відкритих) торгах. З отриманих грошових коштів ДВС компенсує всі судові витрати, пов’язані із зверненням до суду і проведенням виконавчих дій — виконавчий збір у розмірі 10% від суми боргу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар