У центрі Кропивницького на землі фірми екс-нардепа встановили черговий кіоск

Днями у центрі Кропивницького, прямо біля входу у будівлю колишнього кінотеатру “Зоряний”, з’явився черговий витвір архітектурного “мистецтва” – торгівельний вагончик “La crepes”.

До редакції Першої електронної, з проханням розібратись у ситуації, звернулись небайдужі читачі, обурені тим, що центр міста далі продовжують перетворювати на базар.

Як вдалося з’ясувати, кіоск встановлено на земельній ділянці, яка знаходиться у тимчасовій власності фірми “Інкопмарк”, що належить колишньому народному депутату 5-ти скликань Ігорю Шарову.

Про це Першій електронній повідомили у міськраді Кропивницького, куди ми звернулись за інформацією про законність встановлення цього вагончика.

Як повідомив начальник управління торгівлі Сергій Горбовський, земля, на якій розташувався МАФ, перебуває в оренді у фірми “Інкопмарк”, а підприємець, який встановив вагончик, взяв ділянку під кіоском у суборенду.

“Ми вивчали це питання, і з’ясували, що земля під “Зоряним” і перед входом до нього перебуває в оренді. Власник кіоску, перед його встановленням повідомив, що уклав із орендарем договір суборенди ділянки під об’єкт мобільного харчування. У цьому випадку ми не маємо ніяких законних важелів для заборони, нас лише ставлять до відома. Прийшли, показали весь пакет документів – будь ласка, ставте”, – розповів Сергій Горбовський.

Не має повноважень втручатися у цей перебіг справ і управління архітектури. Головний архітектор міста Вадим Мездрін підтвердив інформацію про те, що земельна ділянка під “Зоряним” і перед ним законно перебуває у оренді.

“У випадку складання договору суборенди і наявності всіх дозвільних документів, ми не маємо права втручатися. Але власник малої архітектурної форми все ж таки мав звернутись до нас, щоб отримати паспорт прив’язки під споруду. Але він цього не зробив”, – повідомив Вадим Мездрін.

зем діл

Корпорація “Інкопмарк”, яка орендувала у міста земельну ділянку під кінотеатром “Зоряний” та перед ним, належить колишньому народному депутату 2, 3, 4, 6 та 7 скликань уродженцю Кіровоградщини Ігорю Шарову. Крім Ігоря Шарова, засновниками та кінцевими бенефіціарами “Інкопмарку” значаться його брати – пенсіонери МВС Олександр та Юрій Шарови.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У центрі Кропивницького на землі фірми екс-нардепа встановили черговий кіоск

Коментарі заборонені.