Кропивницький взяв під опіку багатодітну сім’ю переселенців з Горлівки

Учора, 29 вересня, пізно ввечері з окупованої Горлівки у Кропивницький прибула мама з шістьма дітьми – дівчинкою і п’ятьма хлопчиками.

Два роки вони прожили в окупації, сподіваючись на закінчення війни і повернення української влади в Горлівку. А коли побачили, що ситуація не змінюється на краще і постало питання про збереження життя – всі разом вирішили тікати в мирну Україну.

Про це Першій електронній газеті розповіла Валентина Кулачко (Радник Мінсоцполітики з питань ВПО в Кіровоградській області), яка отримала тривожний дзвінок від родини переселенців і організувала їхній переїзд.

«Подзвонили вчора пізно ввечері. Голос у мами був сповнений відчаю, бо треба було рятувати дітей. Далі затягувати і чекати вже не було ні сенсу, ні можливостей. Жінка взагалі не уявляла, що їй робити, як і куди їхати. Я її заспокоювала, провела інструктаж по телефону. Доки мама з дітьми добиралася до нас, я обдзвонила всі служби, які тільки займаються допомогою сім’ям, дітям, переселенцям… і разом ми організували переїзд, розміщення, харчування цієї сім’ї», – розповіла Валентина Кулачко.

Маму з дітьми тимчасово розмістили в готелі «Турист». Забезпечили харчуванням і медичним оглядом. Наразі вирішується питання про їхнє поселення в гуртожитку в Новгородці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар