На розвиток книгодрукування Кіровоградщини виділено майже 2 млн грн

Сьогодні, 26 серпня, депутати Кіровоградської обласної ради затвердили проект рішення “Про обласну програму розвитку книговидання та книгорозповсюдження на 2016-2020 роки”. Згідно даного проекту рішення на розвиток книгодрукування на Кіровоградщині виділено 1 млн 727 тис. грн.

“За” проголосували 45 депутатів Кіровоградської обласної ради.

Кошти обласного бюджету – 1 млн 703 тис. грн, а кошти небюджетних джерел – 24 тис. грн. Термін виконання програми – 2016-2020 роки.

“Метою Програми є відродження соціального значення книги та читання як процесу культурного, духовного, професійного та інтелектуального збагачення людини, створення сприятливих умов для розвитку місцевої видавничої галузі та системи інформування про вітчизняну та місцеву видавничу продукцію, що дасть можливість підвищити рівень конкурентоспроможності книговидавничої продукції. Особлива увага спрямовуватиметься на видання історично-краєзнавчої та дитячої літератури. Іншою важливою складовою частиною мети запропонованої Програми є розбудова та дослідження стану регіональної мережі книгорозповсюдження”, – зазначається у Програмі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар