Член Олімпійської збірної України Тетяна Мельник: “Всі мрії здійснюються»

офіційний логотип Олімпіади-2016

21-річна Тетяна Мельник – член  збірної Ігор XXXI Олімпіади, які у ці дні тривають  у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) –  родом з Олександрівки (Кіровоградська область).  Виступ Тетяни відбудеться 19 серпня.

“Займатися легкою атлетикою вона почала ще у другому класі. На тренування її привела старша сестра Яна. Відразу помітно було, спортивний потенціал має великий”, – розповів  її перший тренер Вадим Приймак.

До речі, Таня не пориває з ним зв’язків і зараз. Консультується, радиться. А ще – обов’язково цікавиться успіхами юних земляків-легкоатлетів і взагалі розвитком легкої атлетики в рідному Олександрівському районі.

Тетяна МельникНавіть у напружені для неї дні перед відльотом у Бразилію  знаходила час поспілкуватися телефоном з тренером.

“У рідних, в Олександрівці, не була вже рік, – зізналася мені у телефонній розмові за день і додає, що дуже-дуже за ними скучила. – Тому, перебуваючи не лише у Києві, а й в інших містах та за кордоном обов’язково для зв’язку з рідними використовує всі засоби зв’язку – телефон, скап, Інтернет…”

А її спортивним життям, виявляється, цікавляться й у рідному селищі.

“Чесно кажучи, думала, що жителі селища байдужі до мого спортивного життя. Але мама розповідає, що до неї часто підходять навіть просто на вулиці і питають, як я там, де збираюся виступати… Знаєте, це дуже приємно, – ділиться дівчина вже з аеропорту «Бориспіль».

У Ріо-де-Жанейро вона разом з іншими українськими легкоатлетами вилетіла 1 серпня. Там спортсменка буде готуватися до свого виступу, який пройде  19 серпня приблизно о 2-й годині ночі за українським часом, без тренера.

“План тренувань ми з ним детально підготували, але… План – одне, а організм інколи “видає інше”, – зізналася ще в Україні дівчина, додавши, що тренер – надійна допомога і опора на всіх змаганнях. Та й досвіду виступати на такого високого рівня змагань вона не має. І вона – наймолодша з спортсменок, які долатимуть естафету, бо їм вже 27-28 років.

Тані довелося вже побувати на недавньому чемпіонаті світу з легкої атлетики також без тренера. Але це тривало лише тиждень, а цього разу –  аж 19 днів.

“І це для спортсмена – великий термін”, – зазначила вона.

Так, дехто олександрівців слідкував за виступом Тані в естафеті чотири по сто метрів. Виступ був непоганим, але українським дівчатам тоді вдалося зайняти не призове, шосте, місце. Хто знає, можливо, відсутність тренера також вплинула на цей результат?

У Бразилії Таня сподіватиметься лише на власні сили. Олімпійську форму, між іншим, вона вже  одягала. 23 липня  на Софіївській площі у Києві відбулися урочисті проводи Олімпійської команди. Сказала, що форма їй дуже сподобалася.

Коли раніше Таня приїздила з Києва в  Олександрівку, тренуватися ходила на стадіон. То дехто з місцевих цікавився у неї, для чого вона бігає, який має зиск з цього. От тепер, думаю, переконливі відповіді на ці питання олександрівці одержали.

Та Таня звертає уваги на ці питання. І у телефонній розмові передала побажання всім землякам:

“Головне, мати терпіння у досягненні своєї мети. Мрії здійснюються!”

Зв’язатися з Танею вдалося 6 серпня, рано-вранці. У Ріо було ще 5 серпня, біля півночі,  і якраз закінчилася офіційна церемонія відкриття Олімпійських ігор. До речі, різниця між українським і бразильським часом шість годин.

– Як тобі в Ріо? 

-Мені  дуже подобається. Вся атмосфера дає наснагу, щоб більше працювати над собою,  адже тут зібралися найсильніші спортсмени світу. Церемонія відкриття Ігор була дуже феєричною і цікавою, здається, я на все життя зарядилась тим олімпійським духом.

– А як щодо побуту?

– Живем в маленьких кімнатках, але комфортних, тільки от сантехніка підводить – дуже любить ламатися. Також в олімпійському селищі спостерігаються крадіжки… Вже злочинці обікрали помешкання команд Данії та Австралії… І все ж більше позитиву! Тренування проходять добре, але без тренера тяжко. На даному етапі я проходжу акліматизаційний період, то тренування не дуже тяжкі, а от вже цей тиждень буде завантажений. Щодня радують нові знайомства. Сьогодні, приміром, познайомилась з легкоатлетом із Багам.

Тут варто відзначити, що Таня не лише успішна спортсменка, а й красива дівчина. Не даремно ж зі 120 українських спортсменок, які поїхали у Бразилію, її та ще тридцять претенденток було відібрано для участі у конкурсі “Міс Україна на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро”.

Підтримати своїм голосуванням Таню можна за посиланням http://sport.segodnya.ua/tournaments/rio2016/miss-ukrainy-na-olimpiade-v-rio-de-zhaneyro-golosovanie-otkryto-739343.html. Вона під номером 17.

Нагадаю, виступ легкоатлетів у забігу чотири по чотириста метрів, у якому братиме участь і наша землячка, відбудеться 19 серпня.

Галина Шевченко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар