Трагічна річниця: два роки тому загинув прикордонник з Кропивницького Андрій Матвієнко

Рівно два роки тому, 8 серпня 2014 року, у військово-польовому госпіталі від важких поранень помер прикордонник з Кропивницького Андрій Матвієнко.

Народився Андрій Матвієнко у 1988 році. Після закінчення навчання в інституті у 2007 році юнак влаштувався на роботу до одного з відділень Приватбанку в м. Кропивницький. Потім відслужив в армії. А коли на Батьківщину прийшла війна, він одним із перших за власним бажанням став на захист рідної землі.

Молодший сержант Андрій Матвієнко проходив службу на посаді молодшого інспектора відділення інспекторів у Донецькому прикордонному загоні. 7 серпня 2014 року під час руху автоколони, яка поверталася з виконання завдання по захисту рубежів на Державному кордоні України, поблизу селища Лисиче – пункт пропуску “Успенка” (Донецька область), автомобіль УАЗ, в якому знаходився Андрій, підірвався на радіокерованому пристрої типу «фугас». Важкопораненого прикордонника за допомогою санавіації було евакуйовано до військово-польового госпіталя, де він, від важких ран, помер. 11 серпня у Кропивницькому загиблого героя провели у останню путь.

Без голови сім’ї залишились дружина та донька.

21 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

23 лютого 2016 року Кіровоградська міська рада своїм рішенням перейменувала вулицю Башкірську на вулицю Андрія Матвієнка.

11 серпня 2015 року на фасаді будинку, де проживав загиблий герой, на його честь було відкрито меморіальну дошку, а 27 лютого 2016 року пам’ятну дошку відкрили на фасаді Кіровоградського інституту комерції, де навчався Андрій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар