У Новоукраїнці народний депутат та громада створюють умови для занять спортом

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Центральний стадіон Новоукраїнки – це місце проведення не тільки футбольних змагань, але й різноманітних заходів. Проте у першу чергу стадіон асоціюється з футболом. Тут дуже люблять цю гру. І навіть у літню спеку на центральному стадіоні місцеві хлопчаки ганяють м’яча. Вони тренуються, бо у Новоукраїнці часто проходять міжшкільні змагання з футболу. Щороку тут проводиться турнір за кубок громади та турнір пам’яті підполковника Володимира Мамадалієва, який загинув на сході України. Новоукраїнка завжди мріяла мати стадіон із гарним покриттям. І сьогодні цю мрію втілюють у життя місцева громада та народний депутат Станіслав Березкін.

«Ми дуже хочемо, щоб наші футбольні команди мали можливість грати на якісному полі, – зазначає голова об’єднаної громади Олександр Корінний. До травня ми граємо на траві, а далі футболісти бігають фактично по землі. Якщо немає дощу, то трава швидко висихає, перетворюючись на стерню. Мати гарне поле – це справді мрія багатьох поколінь Новоукраїнки. Для того, щоб зелений газон був увесь рік, його потрібно поливати. Вода на стадіон подається на від централізованої системи, але на полив її не вистачає, бо стадіон розташований у найвищій точці Новоукраїнки. Саме тому нам потрібна була вода зі свердловини», – розповідає голова громади.

DSC_0513

Наприкінці липня підприємство «Юрський горизонт», яке спеціалізується на бурінні свердловин, за кілька днів змогло дістатися до води:

«Місце буріння ми визначали за допомогою методу біолокації, який показує тріщини у граніті, а якщо є тріщини, то там є і вода», – розповідає помічник бурильника Андрій.

Відтепер вода для поливу стадіону буде братися зі 63-метрової глибини. Спеціалісти стверджують, що її продуктивність чималенька – 2,5 кубічних метрів води на годину. Результат від поливу буде видно вже за рік.

DSC_0492

«Дякуємо Станіславу Березкіну, що він допоміг у вирішенні питання з водою. Родина Березкіних відбудувала один із кращих стадіонів в Україні, тому вони знають усі проблеми зсередини. Нам ще потрібні будуть труби, насоси, резервуари для води, бо холодною поливати траву не можна. Звертатимемося до обласних депутатів, інших меценатів», – розповідає голова громади Олександр Корінний.

Зараз у Новоукраїнці проходить турнір на кубок громади. Футболісти новоукраїнської громади вийдуть на поле у футболках благодійного фонду Березкіна «Добротвір», який допомагає фінансово команді, та гратимуть проти чемпіона області з футболу – петровського «Інгульця».

«Можна багато говорити про те, що для молоді потрібні умови для занять спортом, або без розмов створювати ці умови. Зараз ми спільно їх створюємо. Тільки у спортивній школі у нас займається 350 дітей. А якщо порахувати ветеранські, дорослі та дитячі команди, то протягом року через футбольні турніри проходять кілька тисяч новоукраїнців», – підкреслив Олександр Корінний.

 DSC_0505

Поширити:

Залишити коментар:

коментар