Громадський транспорт Кропивницького контролюватимуть за допомогою GPS-навігаторів

Згідно Програми розвитку міського пасажирського транспорту, яку депутати Кропивницької міськради затвердили на останньому своєму засіданні, у місті збираються впроваджувати автоматизацію контролю міських пасажирських перевезень. Простіше кажучи, громадський транспорт хочуть обладнати GPS-навігаторами.

Про це сьогодні, 2 серпня, на прес-конференції у міськраді розповів начальник управління транспорту Олександр Вергун.

“Ідея така, що ми нарешті хочемо обладнати наші транспортні засоби, зокрема, ті, які працюють у режимі маршрутного таксі, GPS-навігаторами. Це ми запроваджуємо для більш жорсткого контролю, для зручності пасажирів та покращення роботи міського пасажирського транспорту”, – повідомив Олександр Вергун.

За його словами, на базі КП “Електротранс”, у Кропивницькому два тролейбуси вже обладнані пристроями GPS-навігації, і за ними можна спостерігати онлайн.

“На цьому підприємстві є диспетчерська служба, на базі якої ми і хочемо створити міську диспетчерську службу, до якої і будемо підключати перевізників”, – розповів очільник транспортного управління.

Обладнання тролейбусів, які є комунальною власністю міста, GPS-навігаторами буде здійснюватись за рахунок бюджету, а от власники маршрутних таксі, які знаходяться у приватних руках повинні будуть витрачати на це власні кошти. Тим більше, факт наявності навігаторів прописаний у договорі, який перевізники заключали з міською владою.

“Всі транспортні засоби, які обслуговують автобусні маршрути у нашому місті є приватними, тому забезпечити їх пристроями навігації за кошт міського бюджету ми не маємо права. З перевізниками від початку року ведуться на цю тему переговори. Звісно, вони не дуже охоче на це йдуть, адже ми будемо знати скільки машин є на маршруті, і до котрої години вони курсують. Але думаю, ми знайдемо з ними компроміс”, – запевнив Олександр Вергун.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар