На Кіровоградщині призначено нового Радника Мінсоцполітики з питань переселенців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Валентина Кулачко

Із 1 серпня 2016 року на Кіровоградщині починає роботу новий Радник Міністерства соціальної політики України з питань вимушених переселенців – Валентина Кулачко.

Про це Першій електронній газеті повідомила колишній Радник Світлана Томашевська, яка пішла з посади у зв’язку з декретною відпусткою.

«Протягом всього періоду моєї роботи на посаді Радника (а це з вересня 2015-го по липень 2016-го року включно) до мене за роз’ясненнями і консультаціями, а також зі скаргами, проханнями і пропозиціями звернулося 758 переселенців (у тому числі повторно), які порушили близько 1500 проблемних питань. Більшість з них були позитивно вирішені. Не обійшлося і без конфліктів, які виникли через надання переселенцями неправдивої інформації про себе і свої проблеми», – зазначила Світлана Томашевська.

Нагадаємо, серед завдань, які виконуватимуть Радники Мінсоцполітики, – налагодження комунікації між Міністерством соціальної політики, регіональними управліннями соціального захисту, громадськими організаціями та переселенцями; забезпечення швидкого обміну інформацією про найпроблемніші питання,які стосуються соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, а також сприяння їх вирішенню.

Довідка.

Кулачко Валентина Веніамінівна народилася 23 листопада 1959 року у місті Лутугине  Луганської області.

Закінчила  аграрний Ворошиловградський інститут, де отримала базову вищу освіту за напрямом зооінженер. Працювала на керівних посадах у колгоспі Пархоменко (Луганська обл.), на господарстві при Лутугинському заводі прокатних валів, в управліннях сільського господарства та продовольства, економіки та ЖКГ Лутугинської РДА, була керівником ПП «Софія 888».

Має 11ранг держслужбовця. У 2002 році нагороджена трудовою відзнакою «Знак пошани».

У січні 2015 року у зв’язку з окупацією Донбасу російсько-сепаратистськими силами переїхала у Кіровоград (нині Кропивницький), де працює волонтером-координатором Обласного штабу з питань підтримки внутрішньо переміщених осіб при Кіровоградській ОДА. Заснувала і очолила громадську організацію «Крок на зустріч людям», яка займається соціальними питаннями  внутрішньо переміщених осіб з Луганської і Донецької області та сімей учасників АТО.

1 серпня 2016 року призначена на посаду Радника з питань внутрішньо переміщених осіб Мінсоцполітики України по Кіровоградській області.

Радник проводить прийом громадян на базі обласного штабу з підтримки переселенців при ОДА (каб №12) у вівторок та четвер з 09.00 до 18.00, перерва з 13.00 до 14.00 год.

Домовитися про зустріч з радником чи повідомити про свою проблему в телефонному режимі  можна за тел. 0953329452 .

Поширити:

Залишити коментар:

коментар