Вступна кампанія 2016: найбільшу кількість заяв у КДПУ зареєстровано на спеціальності «Психологія»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вступна компанія у КДПУ ім. В. Винниченка вже завершилась, а отже університет невдовзі поповниться новими студентами. Перша електронна проаналізувала дані  Інформаційної системи “Конкурс” і з’ясувала, які факультети цього року користуються неабиякою популярністю, а які у приймуть відносно невелику кількість студентів.

Вибір студентів, перш за все, залежав від ліцензійного обсягу та кількості державних місць на тій чи іншій спеціальності.  Варто відзначити, що кількість державних місць залежить від потреби держави саме у цих спеціальностях – Міністерство освіти і науки України робить замовлення на необхідну кількість фахівців.

Найбільшу кількість заяв у 2016 році отримала спеціальність «Психологія» на факультеті Педагогіки та психології – 375 заяв. При тому, що ліцензійний обсяг становить 50 місць, кількість державних місць – 10. На 100 заяв менше зареєстровано на спеціальність «Правознавство» факультету Історії та права – 275 поданих заяв. Ліцензійний обсяг – 50, державне замовлення – 17.

Найменша кількість абітурієнтів виявила бажання навчатися на Мистецькому факультеті за спеціальністю «Музичне мистецтво» – 17 поданих заяв. Ліцензійний обсяг на цій спеціальності становить 50 місць, державне замовлення – 12. Тож майже всі абітурієнти отримають змогу навчатись на держмісцях.

Нагадаємо, Перша електронна проаналізувала і те, які спеціальності Кіровоградського національного технічного університету найпопулярніші серед абітурієнтів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар