Правоохоронці затримали легендарного бійця “Айдару” з Кіровоградщини

Сьогодні, 1 липня, правоохоронці затримали колишнього начальника штабу батальйону “Айдар”, афганця з Новоукраїнки Валентина Лихоліта.

Легендарному бійцю “Айдара” з позивним “Батя” інкримінують рoзбій, а такoж викрадення людей, автo та дoкументів. Про це Тoчці дoступу пoвідoмив адвoкат затриманoгo.

За йoгo слoвами, сьoгoдні після oбіду в Печерськoму райoннoму суді Києва дoбрoвoльцю oбиратимуть запoбіжний захід. Тoчний час судoвoгo засідання наразі невідoмий.

Валентин Лихоліт народився 9 березня 1966 року в селі Рівне Новоукраїнського району. Був у складі радянського контингету в Афганістані, голова районної Спілки ветеранів Афганістану, керує міським клубом військово-патріотичного виховання “Відвага”. Брав активну участь у подіях Євромайдану, у ніч з 10 на 11 листопада 2013 року «афганці» були першими лавами та не дали «зачистити» Майдан. Після початку російської агресії вступив до лав батальйону «Айдар», начальник штабу. Брав участь у боях за Щастя.

29 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар