У Кіровограді судитимуться з облрадою через найбільше літієве родовище Європи

У Кіровограді через суд намагаються скасувати рішення обласної ради надати дозвіл ТОВ «Українські рідкісні метали» на користування Полохівським родовищем літієвих руд. Позов, з вимогою визнати протиправним та скасувати Рішення обласної ради №93 від 20 травня 2016 року “Про погодження клопотання ТОВ “Українські рідкісні метали”, до Кіровоградського окружного адміністративного суду подав депутат Кіровоградської обласної ради, член депутатської фракції ВО “Свобода” Максим Дескат.

Як повідомляє прес-служба кіровоградської “Свободи”, для встановлення істини, суд зобов’язав обласну раду надати копію оспорюваного рішення, результати поіменного голосування за його проект та список депутатів, які зареєструвалися 20 травня 2016 року для участі в пленарному засіданні Кіровоградської обласної ради.

Розгляд справи у судовому засіданні призначений на 10:30 17 червня 2016 року в судовій залі №4 (7 поверх адміністративної будівлі суду, що знаходиться за адресою: м. Кіровоград, вул. В. Перспективна, 40).

Нагадаємо, Кіровоградська обласна рада 20 травня надала дозвіл ТОВ «Українські рідкісні метали» на користування  Полохівським родовищем літієвих руд. Родовище розташоване в Маловисківському районі Кіровоградської області і його запаси літію оцінюються як одні з найбільші в Європі.

Як пишуть Наші гроші, ТОВ «Українські рідкісні метали» було створено в серпні 2015 року. Його засновниками є харків’яни Олександр Настенко і Віталій Якименко, мешканець Дніпропетровська Олег Орлов та полтавчанин Роман Дружбін, який також є директором фірми.

Дружбін, Настенко та Якименко також є співзасновниками ТОВ «Центральна нафтогазова компанія» разом з Віталієм Ткачовим. Раніше співзасновниками цієї фірми були Юлія та Олександр Павлюченки.

Олександр Павлюченко, за даними ЗМІ, в Полтавській області відомий як кримінальний «авторитет» Саша Браслєт, та є помічником депутата від «Народного Фронту» Ігоря Котвіцького, бізнес-партнера міністра МВС Арсена Авакова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар