Кіровоградці просять віднести Лісопаркову до природо-заповідного фонду

Сьогодні, 11 травня, на сайті «Єдина система місцевих електронних петицій» екс-секретар Кіровоградської міськради, депутат міськради від “Самопомочі” Володимир Смірнов зареєстрував петицію про “Відведення земель Лісопаркової до природно-заповідного фонду”.

 Для того, щоб петиція дійшла на розгляд міської ради, треба щоб вона за 45 днів зібрала 450 підписів

Текст петиції:

“Щоби повернути довіру громади – необхідно виправляти помилки.  Відведення в 2007 році рішенням №405 земель Лісопаркової у приватну власність – це була помилка.  Бо можна будь де побудувати будинок і жити, а відновити ліс для громади вже буде неможливо ніколи.

Зараз – цю помилку необхідно виправляти складом нової міської ради. Скасувати право власності – складна, кропітка справа. Але, можна надати цим територіям статус природно заповідного фонду, тоді жодне будівництво там буде неможливе.

Отже, вимоги:

1. Скасувати видані Будівельні паспорти та Містобудівні умови паспорти на п’яти земельних ділянках в районі автодрому.

2. Управлінню містобудування та архітектури – заборонити видачу будь яких дозвільних та погоджувальних документів на ділянки в межах лісопаркової та автодрому. Повідомити власників відповідних ділянок про скасування містобудівної документації міською радою та неприпустимість подальшого ведення будівництва.

3. Управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської міської ради – терміново розробити проект відведення території Лісопаркової по оби дві сторони від вул. Олександрійське шоссе та вул.Холодноярської (Московської) у якомога ширших межах в статус природно-заповідного фонду, та розпочати оформлення необхідної документації.

4.Відділу по зв’язкам з засобами массової інформації – максимально росповсюдити інформацію про скасування містобудівної документації та заборону на проведення будь якої будівельної діяльності на зазначеній території.

5. Відділу внутрішньої політики – повідомити організації що надають послуги водо, газо, енерго постачання, про скасування містобудівної документації та неприпустимість надання дозволів на підключення до відповідних мереж.
Залучити громадські організації та громадськість до широкого обговорення проекту та меж природно-заповідної зони.

6. Постійній депутатській комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища – визначити та погодити межі природно-заповідної території “Лісопаркова” в якнайширших межах.

7. Громадській раді при виконавчому комітеті КМР – визначити та погодити межі природно-заповідної території “Лісопаркова” в якнайширших межах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар