Система електронних петицій: що просять кіровоградці у місцевої влади

На сайті «Єдина система місцевих електронних петицій» кіровоградці вже зареєстрували 7 прохань до місцевої влади, які стосуються розвитку Кіровограда. Найбільше жителів міста турбують проблеми екології, а також кадрові питання та архітектура. Щоб петиція дійшла на розгляд міської ради, треба щоб вона за 45 днів зібрала 450 підписів.

Петиція №1: Розробити та впровадити концепцію розвитку велоінфраструктури

«Просимо розробити концепцію розвитку велосипедної інфраструктури і втілити її у життя найближчим часом. Основа нової системи – два типи веломаршрутів: транзитні (з дому на роботу) і рекреаційні (у зелених зонах).

Транзитні веломаршрути сполучать житлові масиви з центром. Пропонуємо виділити ділянки під велодоріжки на вулицях: В. Пермська, Соборній, Глінки, Академіка Тамма, Євгена Тельнова, Волкова, Героїв України, Університетському проспекті, Бобринецькому шляху, Генерала Родімцева, Преображенській, Гоголя, Пашутінська, Тарковського, Декабристів, Чорновола, Шевченка, Короленка, Полтавській, Студентському бульварі, проспекті Винниченка», – пишуть кіровоградці.

Петиція №2: Закінчити зміну статусу парку Перемоги на ботанічний сад

“Перетворення парку Перемоги на ботанічний сад було призупинене в середині 2000-х років. Потрібно продовжити та завершити цей процес, надавши відповідний статус, віддавши ботанічний сад на баланс для охорони, встановити огорожу та залучити спеціалістів-дендрологів до його розвитку”, – пишеться у петиції.

Петиція №3: Ліквідація стихійного сміттєзвалища в мікрорайоні Арнаутово

“В мікрорайоні Арнаутово біля діючого кладовища (в 20 метрах) утворилось стихійне сміттєзвалище (більше 1 га) і з кожним роком воно тільки збільшується. Там не раз знаходили тіла людей. Кожного літа живуть бомжі. Дуже багато будівельного та побутового сміття. ІГНОРУВАННЯ ДАНОЇ ПРОБЛЕМИ ВПЛИВАЄ НА ЕКОЛОГІЧНУ СИТУАЦІЮ НЕ ЛИШЕ МІКРОРАЙОНУ, А І ВСЬОГО МІСТА”, – просять кіровоградці у місцевої влади.

Петиція №4: Ліквідувати сміттєзвалище по вул. Павла Рябкова

“Просимо ліквідувати незаконне сміттєзвалище над річкою Інгул по вулиці Павла Рябкова, де постійно вивозиться сміття від присадибних ділянок, та в чагарниках збираються особи неблагонадійної зовнішності, що загрожує дітям”, – вимагають у петиції кіровоградці.

Петиція №5: Не допущення розповсюдження кадрової корупції, до призначення на головну архітектурну посаду В.Мездріна

Петиція №6:Перейменувати вул. Вокзальну на Ковалівський проспект

Петиція №7: Відновлення комплексу собору Різдва Пресвятої Богородиці (Грецької церкви)

“Комплекс грецької церкви Володимирської ікони Божої Матері – це пам’ятка містобудування у центрі Кіровограда, яка знаходиться за адресою вул. Велика Перспективна, 74, та включає три будівлі:

1) Церква Володимирської ікони Божої Матері (нині собор Різдва Пресвятої Богородиці);

2) Дзвіниця;

3) Будинок настоятеля.

Всі три будівлі є пам’ятниками архітектури.

Наразі на території комплексу прибудовано нову будівлю, яка не узгоджується з загальним стилем ансамблю. Крім того, дзвіницю храму віднедавна обшито пінопластом, її купол знищено і встановлено новий, зроблений з низькоякісних матеріалів на низькому художньому рівні. Більшість вікон всіх будівель ансамблю замінено на пластмасові.

Поки що кіровоградці не надто активно підписують електронні петиції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар